13. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viking Line'i uue kiirlaeva hilinemine mõjutab sadu kliente

Viking Line uue, 2500 reisijat mahutava Viking XPRS tulek Tallinn-Helsingi liinile on lükkunud nelja kuu võrra edasi aprilli lõppu.

Alguses oli ettevõttel plaan liinile tuua juba jaanuaris, seejärel lükati see edasi märtsikuusse. Tänaseks on uus laev peaaegu valmis ja ootab liinile tulemist. Esimesed broneeringud on tehtud aprillikuuks, kirjutab Kauppalehti. Laeva hilinemine on meele mõruks teinud sadadel reisijatel, kes on oma sõidud juba ette planeerinud ja ka broneerinud. Laev mahutab korraga 2500 reisijat.

Laevakompanii plaanib pileti ette ostnud reisijad laeva hilinemise tõttu kohale sõidutada Tallinna ja Helsingi vahet sõitva Rosellaga. "Siin me räägime tuhandetest reisidest ja suurtest rühmadest reisijatest," möönis Viking Line pressiesindaja Johanna Boijer-Svahnström. Ta lisas, et reisijad võidakse küll Rosellaga üle mere viia, kuid kõik reisirühmad sellele ei mahu. Laeva hilinemine teeb muret ka laevakompaniile, kuid Viking Line teatel pole see ainulaadne.

"Kui me saime 1988. aastal Amorella, hilines see koguni kaheksa kuud,“ ütles Boijer-Svahnström. Soome laevafirma Viking Line uus kiirlaev Viking XPRS pidi sõitma hakkama Tallinna ja Helsingi vahel alates jaanuarist 2008. Aker Finnyardsilt tellitud laev maksab 120-130 miljonit eurot ehk 1,9-2 miljardit krooni. Laeval on ruumi 2500 reisijale ning 240 sõiduautole. Laeva kiirus on kuni 25 sõlme.

Ettevõtte teatel suudab laev sõita aasta ringi ning ka väga rasketes ilmaoludes, suurt tähelepanu pöörati laeva ehitusel ka keskkonnakaitsele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077