10. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: Viljandi kaubaveod ei sõltu ainult riigi suvast

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles täna riigikogus Tallinn-Viljandi suunal regulaarsete kaubavedude kadumist kommenteerides, et see ei sõltu vaid riigi tahtest.

Parts ütles, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on kindlasti huvitatud, et kaubavedu jätkuks. „Kujunenud olukord aga ei sõltu ainult riigi suvast või tahtest. Ei ministeerium ega valitsus ei saa sundida ettevõtteid nimetatud infrastruktuuril veoteenust osutama,“ märkis minister.

Tema sõnul võivad riiklikku raudtee infrastruktuuri kasutada kõik ettevõtted. Küsimus on hinnas.

„Kaubavedu raudteel sõltuvad ennekõike tegelikest kaubaveomahtudest ning tegelikest raudtee infrastruktuuri tasudest. Kui need on ettevõtjatele taskukohased, siis loomulikult on nad huvitatud ka kaubaveost ja kaubaveo jätkamisest, kuid veelkord, see sõltub nende ettevõtjate omavahelistest kokkulepetest,“ selgitas Parts.

Ministri sõnul ei kavatse riik sel aastal liinile lisadotatsioone suunata, 2009. aasta toetus aga on veel lahtine. „Kuigi praegu pakutakse ka ühekordseid vedusid, oleme huvitatud regulaarvedudest. Juba praegu on tehtud erandeid ettevõtetele, kelle tegevus sõltub otseselt raudteest. Samas ei ole meil võimalik teha põhjendamatuid riigiabi soodustusi. Ausa konkurentsi nimel ei saa me raudteed rohkem doteerida.

Parts ei usu, et raudteevedude liikumine maanteele suuri probleeme tekitaks, kuna maanteede koormust on analüüsitud ja midagi lahendamatut seal tema sõnul ei ole.

Minister ütles reisijateveo tuleviku kohta, et nimetatud vedu Tallinn-Viljandi raudteelõigul peaks säilima ja ka säilitatama vähemalt olemasoleval tasemel. „Loomulikult tähendab see seda, et riik jätkuvalt doteerib reisijatevedu ja on sõltuvalt majandustingimuste arengust valmis dotatsiooni suurendama. Minu seisukoht on, et olemasolev reisijateveo tase peaks olema see latt, mida me igal juhul peaksime hoidma,“ kinnitas Parts.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077