29. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Auto parklasse. Raha kätte!

Sedasi reklaamib end möödunud aastal vaikselt laenuturule sokutanud Autolaen.ee, kust saab auto tagatisel 10 000 krooni ja suurema kiirlaenu kätte ühe-kahe tunniga.

Helistage, öelge vaid, mis marki auto teil on ja kui kauaks laenu tahate võtta. Pole oluline, kas omate sissetulekuid ning kellele olete varem võlgu jäänud. Laenuandja lubab seejuures, et Krediidiinfo ja pangad sellest erakorralisest ning läbinisti isiklikust finantsplaneerimisest haisu ninna ei saa.

Kui inimese neljarattaline sõber tagatiseks ning võimalikuks kiirmüügiks sobib, kohtub rahahädaline laenuandjaga Tallinna autoregistrikeskuses. Autolaen.ee taga peitub 2006. aasta märtsis asutatud sõidukite rentija ning vahendaja OÜ Exclusive Invest, kelle teenuste nimekiri on praeguseks täienenud ka laenuandmisega.

Autoregistri juures hinnatakse sõiduk ära, vormistatakse vajalikud paberid ja laenuleping. Seejärel viivad autoomanik ning laenuandja sõiduki lähedal asuvasse valvega parklasse ning autoomanik saab raha kohe kätte. Hindamisest raha üleandmiseni kulub vaid üks-kaks tundi.

„Meil kõigil võib tekkida vajadus teha möödapääsmatuid kulutusi uue äriprojekti käivitamisel, vana auto müümisel, enne järgmist palgapäeva või pensioni laekumist,“ selgitab laenuandja oma kodulehel.

Laenu saab vaid enda nimel oleva, sõidukorras, kuni 10 aastat vana ning mujal pantimata auto vastu. Liisinguautod sobivad tagatiseks vaid siis, kui nende liisingujääk on kahanenud veerandini sõiduki hinnast.

Ühtlasi sobivad uue kiirlaenu tagatiseks ka kaubikud, väikebussid, ATVd, mootorrattad, saanid, kaatrid ja järelkärud.

Kuni laen pole tagasi makstud, tagatisvara kasutada ei saa. Tõsi, sõidukeid ei kasuta ka keegi teine, isegi mitte laenuandja. Auto, ATV või mis riist iganes seisab lihtsalt parklas, kuhu omanik selle enne raha vastuvõtmist vabatahtlikult viis.

Laenusumma sõltub eelkõige masina vanusest ning selle tervisest. Uuema auto tagatisel saab laenu 50-70% sõiduki kiirmüügiväärtusest. Kuna laenusumma algab 10 000 kroonist, peab sõiduki kiirmüügiväärtus ulatuma vähemalt 30 000 kroonini. Seevastu 100 000 kroonise masina eest võib küsida juba 50 000 – 70 000kroonist laenu.

Pealegi on raha kasutamine soodne, teavitab Autolaen.ee potentsiaalset klienti. Veebilehe kinnitusel algab intress 5% kuus. Nn sooduslaenu aastaintressiks kujuneb küll 60%, aga laenu võib võtta ju ainult üheks päevaks. See ei maksa praktiliselt midagi.

Laenusumma suurenedes intress üldjuhul väheneb. Kahe nädala eest tuleb maksta 6-8% ning ühe kuu eest 8-15% laenusummast. See teeb kahenädalase laenu aastaintressiks kuni 192% ning kuulaenu intressiks kuni 180%.

Puuduvad igasugused lisatasud, nii auto hindamine kui ka laenulepingu sõlmimine ja pikendamine on tasuta. Paberite vormistamisel tuleb maksta vaid riigilõivu ja parkla küsib valvamise eest 400 krooni kuus.

„Me austame oma klientide poolt edastatud infot ja seda ei väljastata pankadele, liisingufirmadele ega kolmandatele osapooltele,“ julgustab võlausaldaja. „Me kinnitame, et inimese finantsplaneerimine on sügavalt konfidentsiaalne ja isiklik asi.“

Kogunenud intress tuleb Exclusive Investile ära maksta alles siis, kui laenuvõtja tasub kogu laenusumma. Kui vara väärtus pole vahepeal oluliselt langenud ja raha juurde tekkinud, tuleb ilmselt laenulepingut pikendada. Kui aga juhtub, et klient „unustab“ nädal enne tähtaja kukkumist laenupikendust kaubelda, läheb tema neljarattaline sõber müüki.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077