28. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütikud ootavad BMW aktsialt 30-protsendilist tõusu

Luksusautode tootja BMW aktsia hind võib tänu Euroopa Liidu uutele keskkonnanõuetele kerkida 30 protsenti, kirjutab Bloomberg.

BMW, Porsche ning Daimler AG kulutavad miljardeid dollareid selleks, et viia luksusautode ning linnamaasturite süsinikdioksiidi emissiooni tasemele, mis hakkavad mõne aasta pärast Euroopa Liidus kehtima.

„Uued regulatsioonid võivad saada väga kergesti kõrgema hinnaklassiga autode tootjate eeliseks, sest nad on olnud tehnoloogiliselt teistest tootjatest mitu sammu ees ning nüüd on sunnitud suurendama oma edumaad kiirendama,” selgitas uudisteagentuurile investeerimispanga MM Warburg analüütik Marc-Rene Tonn.

BMWd katvate analüütikute keskmine hinnasiht aktsiale on 47,08 eurot, mis on 27 protsenti kõrgem, kui aktsia eilne hinnatõus. Täna on ettevõtte aktsia hind langenud 0,22 protsendi võrra 37,00 euroni.

Tonn ise soovitab BMW aktsiat osta ning usub, et lähima aasta jooksul kerkib aktsia hind 57 euroni, mis tähendab praeguse hinnaga võrreldes 54-protsendilist hinnatõusu. BMW, Daimleri ning Porsche aktsiate hinnad on kukkunud viiendiku võrra pärast 19. detsembrit, mil Euroopa Liit teatas, et hakkab alates 1012. aastast piirama autode süsinikdioksiidi emissiooni keskmiselt 130 grammini kilomeeter, mis on viiendiku võrra väiksem ning võib autode hinnale lisada keskmiselt 1300 eurot auto kohta.

BMW ja Daimler peab trahvide ärahoidmiseks alandama heitegaaside hulka veerandi võrra, Porsche koguni 49 protsenti. Väikeautode tootjad Fiat peab aga Euroopa Komisjoni hinnangul vähendama heitegaaside hulka 15 protsenti ning Peugeut/Citroen 11 protsenti. Väikeautode tootjate marginaalid on aga väiksemad ning nende sihtgrupp on hinnatundlikum tarbija. Need tootjad kulutavad ka vähem arendustöödele, kinnitas Bloombergile investeerimispanga Nomura securities analüütik Michael Tyndall.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077