17. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Padar: Tallinn-Tartu maantee rahastamist võidakse kärpida

Rahandusministri Ivari Padari sõnul on riik lubanud järgmistel aastatel erinevaid projekte rahastada rohkem kui seda teha suudetakse, suurematest projektidest võivad kärpimisele minna koolide remont ja Tallinna-Tartu maantee ehitus.

Üks suurprojekt, mille rahastamise tähtajad on sattunud eelarve tasakaalust rääkides küsimärgi alla, on Tallinna-Tartu maantee ehitus, vahendas ETV24 uudistesaadet Aktuaalne kaamera.

"Tallinna-Tartu maantee on ka üks suur investeering ja selge, et tema on omakorda sõltuvuses üldisest teehoiu kavast. Ja täna on ka valitsuses tugeva vaatluse all, palju me saame teehoidu vahendeid suunata ja kui palju on ebareaalne," ütles Padar.

"Kui riigi ülesannete teostamiseks, näiteks koolimajad, lasteaiad, tehakse investeeringud mitte otseselt riigieelarve realt, vaid riigi poolt loodud aktsiaseltsi rea pealt nende vahendite alusel, siis ilmselt tuleb täpsustada, kuidas selliseid investeeringuid kajastatakse," arvas statistikaameti peadirektor Priit Potisepp. Järgmisteks aastateks plaanitud riigi investeeringud tuleks Potisepa sõnul üle vaadata ja vajadusel mõnede projektide tähtajad ka edasi lükata.

"Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) ja tema investeeringud on võetud esimeses järjekorras vaatluse alla. Aga loomulikult Eurostat soovib ülevaadet kõikidest riigis tehtavatest investeeringutest," selgitas Padar. "Kui me vaatame aastaid 2009,2010, 2011, siis neid ootusi investeeringuteks on erinevatel ministeeriumidel igal aastal suurusjärgus kahe miljardi võrra rohkem kui on tegelikult võimalik."

Mais valmib riigieelarve strateegia aastateks 2009-2012 ja siis peaks Padari sõnul selguma, millised projektid saavad teoks ja millised peavad ootama.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077