12. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Markko Märtini autofirma müük kasvas mullu poole võrra

Markko Märtinile kuuluv Lõuna-Eesti ametlik Nissani edasimüüja Autospirit AS kasvatas võrreldes eelmise aastaga müüki ligi 50 protsenti.

Autospiriti müük on alates esinduse avamisest 2007. aasta sügisel läinud tõusvas joones, teatas ettevõte. Populaarseim Nissani mudel Lõuna-Eestis on linnamaastur Qashqai.

„Olles ainus Nissani edasimüüja ja järelteeninduse pakkuja Lõuna-Eestis, oleme täheldanud viimasel ajal hüppelist salongi külastatavuse suurenemist,” ütles Autospiriti juhatuse esimees Marko Viirand.

2008. aasta jaanuaris müüdi Lõuna-Eestis 412 sõiduautot ja tarbesõidukit. Autospirit müüs tänavu jaanuaris 19 autot ning hoidis sellega ligi 5protsendilist turuosa.

2007 oli Nissani turuosa Tartus ligi 3%. Eelmisel aastal müüdi Tartus 150 Nissanit ehk iga kuu keskmiselt 12,5 sõidukit. Müügikasv võrreldes eelmise aastaga oli ligikaudu 50%.

Autospiriti omanik on Markko Märtin. Ettevõtte juhatuse liikmed on Joel Kakri, Allan Kakri ja Marko Viirand ning nõukogu liikmed Markko Märtin, Ain Kakri ja Kaido Toomiste.

"Autospirit AS tegutseb uue omaniku ning uue juhtkonnaga alates maist 2007 ning 2007.a. peamiseks eesmärgiks oli korrastada ettevõtte struktuuri, tugevdada meeskonda ning lisada kaks uut automarki. Tänaseks päevaks on need eesmärgid saavutatud ning ettevõte areneb jõudsalt edasi. Oleme alates oktoober 2007 Nissani esindaja ning alates käesoleva aasta märtsist alustame Subaruga. Detsembris 2007 käivitasime G2 kasutatud autode programmi ning endiselt oleme Chevrolet ametlik esindaja Eestis," rääkis Viirand.

Autospiriti 2006.a. käive oli 41,2 miljonitkrooni ning kasum -435 987 krooni. 2007.a. käive oli 90,6 miljonit krooni ning kasum 342 510 krooni.

"2008.a. käibeprognoos on 295 miljonit krooni, aga kuna eelarve ei ole veel lõplikult kinnitatud, siis ka kasumiprognoos hetkel veel lahtine," ütles Viirand.

Autospirit AS on Chevrolet, Nissani ja nüüdseks ka Subaru esindusõigusi omav ettevõte. Lisaks uute sõidukite müügile tegeleb Autospirit ka G2 garantiiga kasutatud autode müügiga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077