8. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: Tallinki insaiderid ei suutnud aktsia langust peatada

Tallinki aktsia hind kukkus täna 2,5 protsenti uuele rekordmadalale tasemele, 12,36 kroonile (0,79 eurole). Laevanduskompanii aktsia hind on tänaseks juba ligikaudu kuu aega pea katkematult langenud.

Eranditeks on jaanuari viimane nädal 29. kuni 31. jaanuarini, mil aktsia hind suutis kahel päeval püsida paigal ja ühel päeval kerkis. Tegemist ei olnud aga investorite ostuhuvi tõusuga, vaid aktsiad said märkimisväärset tuge Tallinki siseringi kuulujate ehk insaiderite massiivsetest tugiostudest.

Nii ostsid ettevõtte juhatuse liikmed Enn Pant ja Andres Hunt ning nõukogu liikmed Eve Pant ning Ain Hanschmidt finantsinspektsiooni andmetel esmaspäeval 28. jaanuaril kokku 269 000 aktsiat, mis moodustas üheksa protsenti Tallinki aktsiate kauplemise kogumahust tol päeval.

Aktsia tugiostudest siiski ei piisanud ning aktsia hind kukkus seitse protsenti. Mäletatavasti oli Tallink reede hilisõhtul avaldanud uue finantsaasta esimese kvartali majandustulemused, kus teatas kasumi 98protsendilisest kukkumisest 2,6 miljoni kroonini.

Päev hiljem ostis 38 400 aktsiat Toivo Ninnas talle kuuluva osaühingu Tekali kaudu. Ehkki see moodustas viis protsenti Tallinki aktsiate kauplemismahust jäi aktsia hind tol päeval 12,83 kroonile pidama. Kuu viimasel päeval ostsid Tallinki suuromanik Infortar, Enn Pandile kuuluv osaühing Mersok ning Andres Hunt kokku 313400 aktsiat, mis moodustas tervelt 28 protsenti aktsia kauplemismahust.

Paraku ei suutnud siseringi tugiostud langustrendi peatada ning aktsia hind on langenud järgnevatel päevadel kokku seitsme protsendi ehk pea krooni võrra.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077