6. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turismifirma: huvilisi Tallinn-Kuressaare liinile jätkub

Turismifirma Arensburgi Reisid juhi Margus Mölderi hinnangul jätkuks Saaremaal kliente 50kohalise lennuki tarvis. Pärast Estonian Airi loobumistteenindab Avies Tallinn-Kuressaare liini vaid18kohaliselennukiga.

"Eks ta üks kurb sündmus oli," kommenteeris Mölder Estonian Airi otsust Tallinn-Kuressaare liinilennud majanduslikel kaalutlustel peatada, "see lennuliin oli raskel ajal tehtud. Saaremaa pealinn kannataks aastaringi 50kohalise lennuki ära. Selle täituvus oleks kogu aasta lõikes vähemalt 50-60%."

Mölder märkis, et Saaremaa lennuühendust häirivad ka ettearvamatud ilmastikuolud. Kui tõuseb tuul või udu, ei saa Kuressaare lennuväli reisijaid vastu võtta. Seega pole garanteeritud, et turistid suurüritustele nagu näiteks konverentsid lennukiga alati kohale jõuavad või sealt jälle õigeks ajaks koju saavad.

"Estonian Airi Saab oli muidugi pisut mugavam kui Aviesi lennuk," võrdles Mölder. Samas rääkis Aviesi kasuks see, et lennata sai kuuel päeval nädalas ning riiklikust dotatsioonist tingituna olid pileti hind konkurendi omast odavam.

Estonian Air sobis aga ärimeestele paremini, kuna tema lennuk lendas edasi Stockholmi. "Ka teised jätkulennu võimalused olid väga head," ütles Mölder. "Ärimeestele oli ikka väga mugav."

Mölderi sõnul tiirutas Saaremaa taevas rohkemgi konkurente kui Estonian Air ja Avies. Näiteks vedas Rootsist erilennukiga spaakliente Skyway ning SoomestMatkavekka. Mullu suvel lendas Helsingi-Kuressaare vahet ka Finnair.

"Estonian Airi Tallinna-Kuressaare liin tahaks suuremat reklaamitööd," ütles Mölder. Nende väheste kuudega, mil lennuk kaks korda nädalas lendas, lennuliin tuntuks veel ei saanud. Samas tunnistas Mölder, et 4000 hotelli- ning 1500 spaakohaga Saaremaa jääb mitmele omavahel konkureerivale lennufirmale kitsaks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077