6. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olympicu ja Tallinki aktsiate hinnad börsiajaloo madalaimal tasemel

Olympic EG aktsia hind langes täna 2,80 protsendi võrra 43,50 kroonini (2,78 euroni), mis on kasiinofirma pea pooleteise aasta pikkuse börsiajaloo madalaim hind.

Tõsi, avalikul esmaemissioonil osalenud investorid on veel viiendiku võrra plussis, millele lisanduvad 2006. aasta tulemuse eest makstud üks kroon aktsia kohta. Olympicu esimesel kauplemispäeval, 2006. aasta 23. oktoobril, hüppas ettevõtte aktsia hind 20 protsendi võrra 43,81 kroonile (hinnad taandatud fondiemissiooni mõju arvestades). Ettevõtte aktsiate avaliku esmaemissiooni hind oli 73 krooni, mis fondiemissiooni mõju arvesse võttes võrdub 36,5 krooniga.

Olympicu aktsia käive oli täna 11 miljonit krooni.

Tallinki aktsia hind kukkus samuti oma börsiajaloo madalaimale tasemele 12,67 kroonile. Aktsia käive oli kaks miljonit krooni. Tallinki aktsia avalik esmaemissioon hinnaga 20,62 krooni (hind taandatud) toimus 2005. aasta detsembris.

Tallinki turuväärtus on langenud 8,5 miljardile kroonile, mis teeb veidi üle poole miljardi euro. Laevafirma turuväärtus on pea poole väiksem kui Eesti Telekomi oma ja vähem kui kolmandiku võrra suurem kui Olympic EG väärtus. Aktsionäride üldkoosolekul avaldas Tallinki juhatuse esimees Enn Pant arvamust, et firma on ehk Tallinna börsi jaoks liiga suur.

Esmaspäeval jaanuari müügitulemused avaldanud Baltika aktsia jätkas täna langemist. Eilsele seitsmele ja poolele protsendile lisandus täna 1,61 protsenti, aktsia hind langes47,72 kroonile. Nii madal oli aktsia hind viimati 2005. aasta oktoobri lõpus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077