6. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air tugevdas positsiooni Eesti turul

Estonian Air teatas, et möödunud aasta teisel poolel kasvasid lennufirma tegevusnäitajad nii müügimahu kui ka reisijate arvu poolest. Reisijate kasv ulatus ligi 16 protsendini.

2007. aastal lendas Estonian Airiga 745600 reisijat, sh regulaarlendudel 651600 inimest. Reisijate arv suurenes aasta varasemagavõrreldes 9 protsenti, ehkki teisel poolaastal näitas reisijate arv 15,7 protsendist kasvu, teatas ettevõte.

Lendude täituvus paranes mullu2,1 protsendipunkti võrra, saavutades 67,7 protsendi taseme. Möödunud aastal tegid Estonian Airi lennukid 10056 lendu, mida on 986 võrra enam kui 2006. aastal.

Lisaks olid Estonian Airi lennud pisut rohkem graafikus kui AEA (Association of European Airlines) liikmete lennud keskmiselt. Võrreldes aasta varasemaga hilinesid lennukidagapisut rohkem.

Firma enda hinnangul aitasid Estonian Airi positsiooni koduturul parandada atraktiivsed hinnapakkumised, uued lennuühendused ning selgelt Eesti turule suunatud müügi- ja turundustegevus.

Aastaga kasvas Estonian Airi müügimaht Eesti turul 13 protsenti, kusjuures viimase 6 kuu jooksul ületas kasv varasemat aastatenam kui 20 protsenti. Estonian Airi turuosa Tallinna lennujaamas oli 43 protsenti.Tallinnast väljuvatest rahvusvahelistest otselennuühendustest kuulus Estonian Airile aga tervelt 70 protsenti.

Estonian Air avas viis uut lennuliini, milleks olidTallinn-Viin, Tallinn-Vilnius, Tallinn-Kuressaare, Kuressaare-Stockholm ja Tallinn-Helsingi. Samal ajal kahekordistas ettevõteoma lennukiparki,lisades sellele kaks Boeingut ningkaks SAABi.

11. veebruarillisandub lennukavva otselend Tallinn-Minsk ning märtsis-aprillis Tallinn-München ja Tallinn-Rooma. Koos nendegaulatub Estonian Airi otseliinide arv 22ni.

Möödunud aastal olid populaarseimad liinid Oslo, Brüssel, Kiiev, Milano, Barcelona ja Pariis,kus reisijate arv kasvas vastavalt 13, 28, 29, 58, 40 ja 46 protsenti.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077