23. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaale sõiduks saab nüüd pileti osta ka internetist

Tänasest käivitab Kuivastu-Virtsu liinil laevaliiklust korraldav Väinamere Liinid uue veebipõhise piletiostukeskkonna.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel loodab, et e-pileti juurutamine vähendab telefoni teel tehtavaid tühibroneeringuid, mis omakorda võimaldab klientidel täielikult kasutada kogu broneeringuressurssi ja paremini planeerida reisijate ülevedu tippaegadel, teatas ettevõte.

"Telefonibroneering ei kohusta piletit välja ostma ja hulk broneeringuid jääb kasutamata, e-piletiga, mis on eelnevalt veebis ka tasutud, tuleb inimene konkreetseks ajaks ja seeläbi on võimalus nii tipptundidel kui ka muul ajal reisijatevoogu paremini planeerida ning järjekordi vähendada," sõnas Treiel.

Saartele sõiduks saab e-pileti parvlaevale osta kindlaks kuupäevaks ja kellaajaks kuni kolm kuud ette. Seega on e-pilet oma olemuselt broneeringuga eelmüügipilet. Lisakulutusi e-pileti ostuga ei kaasne, teenustasu on sarnaselt seni kehtinud veebibroneeringule 25 krooni. E-pileti ostukeskkonnas näeb kõikide reiside broneeringulimiidi täituvust ning selle abil saab ülesõitu paremini planeerida.

E-pileti keskkond käivitub erinevatele kliendigruppidele etapiviisiliselt. Esmalt saab e-piletit osta täishinnaga sõitvale sõiduautole, mootorrattaga reisijatele. Saarlastele kehtiva hinnasoodustusega pileteid esialgu osta ei saa. Samuti jäävad esimeses arendusetapis kõrvale suuremad sõidukid. Praegu saab veebipõhiselt pileteid osta Kuivastu-Virtsu liinile, suvehooajaks laieneb see võimalus Väinamere Liinide teatel ka teistele liinidele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077