18. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma odavaimad autod

Maailma kõige osavamad autosid toodetakse Indias ja Hiinas. Odavaima auto hinnaks on ligi 26 000 krooni.

Neid autosid müüakse ainult Indias ja Hiinas, kuna nad ei vasta Ameerika ja ja enamasti ka Euroopaturvanõuetele, kirjutas edetabeli kokku pannud Forbes.

Tato Nana, mille kõrval ripub hinnasilt 26000 krooni, lastakse ringlusesse käesoleva aasta sees.

Praegu peetakse toodangus olevatest autodestkõige odavaima hinnaga autoks Indias toodetavat Suzuki Maruti, mille hinnaks on märgitud 53000 krooni.

Autoturu uuringute firma America at Global Insight direktori George Magliano sõnul on nende autode näol tegemist autodega, mida võib sarnastada mootorratastega, kuid on siiski neist üks aste kõrgemal.

Maailma odavaimate autode hulka kuuluvad koos Tata Nanoga veel Hiinast toodetud Suzuki Maruti, Chery QQ, Geely MR sedaan, Geely HQ SRV SUV ja Chery A1 sedaan,Hyndai I10, Tata Indicia, Fiat Palio ja Renault Dacia Logan. Kõik eelnimetatud autod on müügil India turul, välja arvatud Renault, mida müüakse ka Rumeenias.

Suzuki Maruti on viie uksega luukpära, millel on 37 hobujõudu ning 12 tollised veljed. Autosse mahub mugavalt istuma neli inimest ning autojuht. Auto tippkiiruseks on 125 km/h.

Tata Nano on 3 meetrit pikk ja 1,5 meetrit lai. Kahe silindrilise bensiinimootoriga autol on 33 hobujõudu, ning tippkiiruseks mõõdetud 96 km/h. Autol ei oleraadiot, konditsioneeri ega turvapatju. Ainuke turvalisuse tagaja on autos turvavöö. See vastab Indias kehtestatud mootorsõiduki turvalisuse nõuetele.

Ameerika autoturu odavaimaks autoks on Chervrolet Aveo, müügihinnaga umbes 117 000krooni.

picturegallery.385c929a-91fb-4b21-a805-402393612ab6

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077