8. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

United Motors müüs mullu 899 sõidukit

BMW ja Mini sõidukite esindaja Eestis AS United Motors müüs mullu kokku 899 sõidukit, ettevõtte kasum kasvas kolmandiku võrra.

Auditeerimata andmetel suurenes United Motorsi 2007. aasta käive 39% võrra, ulatudes 632 miljoni kroonini. Ettevõtte kasum oli auditeerimata andmetel 20 miljonit krooni, kasv varasema aastaga võrreldes 33%.

Müüdud sõidukite seas oli uusi sõidukeid 603 ja kasutatuid 269. Arvuliselt oli müüdud sõidukite koguarv 28% suurem kui aasta varem. Seejuures uute autode müük kasvas 29%. Uutest autodest olid 529 BMW-d (kasv 28%) ja 40 Minid (kasv 60%), uusi BMW mootorrattaid müüdi mullu 34 (kasv 21%).

United Motorsi juhatuse liige Kaljo Karilaid ütles, et lõppenud aasta tulemustega peaksid rahul olema kõik automüüjad, vähemalt nii on see kvaliteetautode segmendis. “Käesolevalt aastalt ootame suuremat stabiilsust, kuid me ei ennusta müügimahtude järsku ja olulist kukkumist. Kõrvutades Euroopa automüügistatistika ja inimeste ostujõu Eesti näitajatega on selge, et meil jätkub kasvuruumi. Areng jätkub siiski rahulikumas tempos ja see on hea kogu majandusele,” rääkis Karilaid. Ta lisas, et autoostu otsuse langetamisel on järjest enam märgata inimeste teadlikkust ning mida keerulisemaks muutuvad ajad, seda rohkem eelistatakse kvaliteeti.

Uudismudel X5 osutus koos uuenenud X3ga BMW enimmüüdud mudeliks Eestis. X3 läbimüük suurenes 2007. aastal 76% ja X5 müügikasv oli 75%. Müügikasvult kolmandale kohale tuli BMW 3. seeria, kasv varasema aastaga võrreldes 42%.

AS United Motors esindab Eestis BMW ja Mini sõidukeid, firma sai ametliku maaletooja ja diileri õiguse 2000. aasta juunis. United Motorsi eelkäija AS ASC asutati 1991. aastal, koostöö BMW Grupiga algas 1992. aastal. 2002. aastal alustas United Motors esimese autofirma Balti riikides BMW rahvusvahelisele standardile vastavate sõidutreeningute pakkumist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077