4. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Forbes: aasta 2008 tuleb autotootjatele parem

Kui uskuda analüütikuid, siis autotootjatele tuleb aasta 2008 samasugune, kui oli seda eelmine, heal juhul võib müügiprotsent tõusta 10 protsendi võrra, kirjutas Forbes.

Ameerika autotootjatele tähendabhead aastat17 miljoni masina müük. Mullu müüdi Ameerikasse ja naaberriikidesse ligi 16 miljonit autot, mis analüütikute mõistes tähendab väga kesist tulemust.

Endise Forbesi autoajakirjaniku Jerry Flinti analüüside põhjal tuleb autotootjatele samasugune aasta, kui oli seda eelmine. Heal juhul võib müügi protsent tõusta 10 protsendivõrra.

Flint on autoturgu jälginud juba aastaid ning ei leia erilist põhjust tulemuste üle virisemiseks. " Üks hullemaid aastaid oli 1991, kui müük langes 13.9 miljonilt dollarilt 12.3 miljonini."

Viimastel kuudel on müügitulemused olnud ligilähedased eelmise aasta tulemustele. Novembris müüdi 1.2 miljonit sõidukit, mis võrreldes eelmise aasta sama ajaga on kahanenud 1,6 võrra.

Flint ei näe paanikaks põhjust, kui välja arvata mõningad pealkirjad, mis ajakirjandusest viimase aja jookusul läbi on jooksnud. " Mulle on jäänud selline mulje, et pressi vaevab igavus. Külm sõda on läbi, kliimasoojenemine ei paku enamkellelegi huvi. Negatiivse maiguga uudiste edastajad vajavad uutpommi ning selleks on nad valinud võimaliku majanduskollapsi".

Mehe sõnul on mõned autotootjad käitunud õieti, vähendades esimese kvartali toodangut. " Alati on kergem toodangut suurendada, kui tarbijate puuduses vähendada," sõnas Flint.

"Me oleme hästi kursis sellega, mis toimub kinnisvara, ehituse, pangalaenude ja energia hindadega. Laenu tingimused on viimase aasta jooksul tublisti karmistunud. Isegi väga heal järjel olevatele inimestele võib pangast laenu saamine mõnevõrra komplitseeritud olla.See aga halvab ehitust ja veoauto müüki. Mis aga puudutab kinnisvara, siis olen arvamusel, et suurt krahhi ei ole. Hinnad on liikunud liiga kiirelt liiga kõrgele. Inimestel on siiski kodu vaja. Selle tõttu olengi arvamusel, et kinnisvara turg stabiliseerub üsna pea ning nii kinnistu müüjad kui ka ostjad jäävad rahule,"märkis Flint.

Ta ei tunne kaasa investeerimisfirmadele kes on end sellesse segadusse mässinud. Naguon näha, siis on veel palju välismaise päritoluga investoreid, kes ostudegaameerika pankadesse raha toovad.

Prognooside kohaselt peaks Toyota Motors 2008 tootmist 1% võrra suurendama ja ka Honda Motors näitab võimaliku tootmiskasvu käesoleval aastal. General Motors peab aga vaeva nägema, et oma kaubikuid ja veoautosid müüa.

Võrreldes Chrysleriga paistavad BMW ja Nissan piisavalt tugevad, ethoida tootmistsenisel tasemel. "Mulle on jäänud selgusetuks kas Chrylseri tiimi liikmedteavad üldse mida teevad.Ettevõtte on väljavahetanudpeadirektori ning hakanud tootmist vähendama "sõnas Flint

"Ma olen hästi kursis nn hukupäeva ennustustega, ma võin ka eksida, kuid jään siiski oma prognoosi juurde.2008 aasta tuleb parem kui 2007, isegi kui ainult 10% võrra, "märkis Flint.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077