3. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raivo Kütt: 400-500 000krooniste autodega ei peaks Tallink Takso kaua vastu

Amserv Grupi juhatuse esimees Raivo Küti hinnangul võib Tallink Takso ning Silberauto ja Reval Auto vahel sõlmitava lepingu suurus olla umbes suurusjärgus 30 miljonit krooni.

„Ma ei tea, mis autod nad otsustasid osta, aga arvan, et tehingu hind võiks umbes 30 miljonit krooni olla. 100 auto kohta teeb see hinnaks umbes 300 000 krooni auto kohta, mis neid autosid arvestades on üsna hea hind,“ arvas Kütt.

Tema hinnangul oleks juba kallimate autodega raske opereerida. „400-500000krooniste autodega oleks keeruline. Sellise hinnaklassi autodega ei peaks Tallink Takso kuigi kaua vastu. Väga raske on seda raha kliendilt kätte saada,“ kommenteeris ta.

Kütt ei salanud, et oleks hea meelega näinud Tallink Taksot ka oma kliendina, lisades, et iga automüüja valetaks, kui ütleks, et ei ole tehingust huvitatud.

Koostööpartneri otsinguil pöördus taksofirma alguses ka Amserv Grupi poole, kuid otsustas siiski kallimate autode kasuks. „Eks nad tahtsid tegelikult juba alguses teise sektorisse ja jäid kallima auto peale,“ tutvustas Kütt uue tulija saabumist turule.

Uue taksofirma tuleku suhtes on Kütt positiivne, öeldes, et turg juba ootab uusi tegijaid. Samas tunnistas ta, et ega omale kohta teha kerge pole. „Ühelt poolt tuleb neile Tallinki ketiga seotus kasuks, teiselt poolt aga ei ole liigne seotus ka väga hea. Tegu on ikkagi taksoga!“ märkis ta.

Vaatamata sellele, et Tallink Takso ja Amserv Grupp koostööd ei tee, on automüüja siiski tugevalt siinsel taksoturul sees. Nimelt ostab Tulika Takso kõik oma autod Amserv Gruppi kuuluvas Ascarist, samuti on grupi suur klient Linnatakso.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077