18. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ARK ei karista inimesi autokooli eksimuste eest

Kuulates eelmisel nädalal ära autokoolis RetHal lõppastmekoolituse läbinud juhiloa taotlejate seletused, otsustas ARK eilsel koosolekul mitte karistada heauskseid isikuid autokooli eksimuste eest lõppastme koolituse läbiviimisel, vaid keskenduda õppekvaliteedi osas autokooli kohustustele.

ARK otsustas tühistada RetHal autokooli mittekorrektse lõppastmekoolituse läbinud isikute juhilubade kehtetuks tunnistamise, teatas ARK.

ARK soovitab siiski 57 isikul läbida nõuetekohane lõppastme koolitus. Juhiloa omanikud, kellele saadeti juhiloa kehtetuks tunnistamise otsus ja ei ole sõiduõigust tõendavat dokumenti ARK büroole tagastanud, võivad olemasolevat juhiluba edasi kasutada. Neile, kes dokumendi tagastasid väljastab ARK uue dokumendi riigilõivu tasumata.

Eelmisel nädalal avalikustas ARK, et autokoolis RetHal viidi lõppastmekoolitust läbi selleks õigust mitteomava õpetajaga ning nõuetele mittevastaval sõidurajal. Koolituse läbiviimise ajal omas sõiduõpetaja üksnes algastme sõiduõpetaja tunnistust, mis ei andnud õigust viia läbi lõppastmekoolitust.

Tänu libedasõidu platsi valvavalt turvafirmalt ning Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudilt saadud informatsioonile tuvastas Eesti Riiklik Autoregistrikeskus, et RetHal autokool ei ole libedasõidu koolitust viinud läbi ettenähtud tingimustele vastavalt. Turvafirma saadetud fotodelt on näha, et nn looduslikul libedasõidu platsil puudusid vajalikud libedaolud juba päevi varem. Seega poleks tohtinud sellistes tingimustes libedasõitu läbi viia.

Turvafirma lõpetas platsi valvamise 11. märtsil, kuna ilmastikuolud ei vastanud enam libedasõidu tingimustele ning autokoolid olid platsi kasutamisest loobunud. Kuid RetHal autokool kasutas 9 õpilase koolitamisel platsi veel ka 19. märtsil, mil EMHI andmetel oli õhu keskmine ööpäevane temperatuur 2,6 kraadi ning terve päev sadas vihma.

Kogutud materjali põhjal teeb Eesti Riiklik Autoregistrikeskus ettepaneku kriminaalmenetluse alustamiseks autokooli suhtes.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077