17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna elanikud ei vaja peagi enam paberist parkimislube

Tallinna linn avas kasutamiseks elektrooniliste parkimislubade süsteemi, mistõttu kaovad alates sellest nädalast järk-järgult käibelt paberist load.

Alates sellest nädalast on võimalik internetileheküljelt www.parkimine.ee elanike elektroonilisi parkimislubasid taotleda. Lube saab aga endiselt taotleda ka linnavalitsuse infosaalis, teatas linna pressiteenistus.

Abilinnapea Jaanus Mutli kutsub linlasi üles uut elektrooniliste parkimislubade süsteemi proovima. "Elektroonilised parkimisload teevad parkimisloa taotlemise protsessi elanike jaoks tunduvalt lihtsamaks," tõdes Mutli.

„Paberkandjal elaniku parkimiskaarte linn enam ei väljasta. Kontroll toimub läbi SMS-päringute ehk mobiiltelefoni kaudu. Auto registreerimisnumbri põhiselt saab teada, kas selle numbriga autol on õigus konkreetsel tänaval elaniku loaga parkida,“ selgitas Mutli.

Praegu kehtivad paberload tuleb parkimisel endiselt autoaknale asetada. Nende kehtivuse lõppemisel ja uue taotlemisel aga paberist luba enam ei saa.

Linna parkimistasu määruse kohaselt on avaliku tasulise parkimisala elanikel õigus osta endale soodushinnaga elaniku parkimiskaart. Seda saab soetada elanik, kelle elukoht on olnud vähemalt üks aasta taotluse esitamisele vahetult eelneval perioodil rahvastikuregistri andmetel Tallinn, kelle elukoht taotluse esitamisel asub rahvastikuregistri andmetel Tallinna avaliku tasulise parkimisala piires ning kelle ees- ja perekonnanimi on kantud sõiduki registreerimistunnistusele. Kui on mitu sõidukit, on õigus saada üks kaart.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077