6. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eurolines investeerib Balti bussidesse 36 miljonit krooni

Eurolinesi kaubamärgi all tegutsev MootorReisi AS käivitab Baltikumi liinidel uue rahvusvahelise LuxExpress bussiliini, mille tarbeks ostetakse käesoleval ja järgmisel aastal uusi busse kokku 36 miljoni krooni eest.

Eurolinesi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul on uue toote loomine ja senisest mugavamate Scania Irizar busside ostmine osa plaanist, mille eesmärk on kahekordistada oma turuosa Baltimaade rahvusvahelises bussitranspordisektoris 2010. aastaks. „Tuleval aastal kavatseme oma bussiparki veelgi täiendada ning käivitada LuxExpress toote ka Riia-Vilniuse ja Riia-Klaipeda liinidel,” märkis Saarpuu.

Hannes Saarpuu hinnangu kohaselt kogevad pikad, üle 500-kilomeetrise distantsiga rahvusvahelised bussiliinid kõikjal Euroopas tugevat langust seoses odavlennufirmade tugevneva konkurentsi ja rongiliikluse arenguga. „Lühikestel regioonisisestel bussiliinidel toimub aga kiire nõudluse kasv, kuna bussitranspordi omakulu on võrdlemisi väike ning võrreldes rongi- või lennutranspordiga iseloomustab bussiliine kõrge paindlikkuse tase,” selgitas Saarpuu Eurolinesi investeeringute tagamaid. „Balti riikide bussitranspordi turule mõjub soodsalt ka korraliku raudtee infrastruktuuri ja toimiva reisijateveo teenuse puudumine.”

Ettevõtte on kätte saanud esimesed bussid ning reisijatel avaneb juba käesoleva aasta novembris võimalus sõita Tallinnast Riiga ja Peterburgi uhiuute Scania Irizar turismibussidega. LuxExpress võimaldab alates novembri keskpaigast reisida Tallinnast Riiga kolm korda päevas ja alates detsembri algusest Tallinnast Peterburgi korra päevas. LuxExpressi Tallinn-Riia liini piletihind on 295 krooni, Pärnust Riiga sõit maksab 190 krooni ning bussireis Peterburgi maksab Tallinnast 420 krooni ja Narvast 200 krooni.

Uute busside eeliseks on madalad opereerimiskulud võrreldes konkureerivate mudelitega ja suurenenud turvalisus. Järgmisel aastal lisandub ettevõtte bussiparki veel vähemalt kaks uut Scania Irizar bussi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077