31. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi vald ehitas 30 miljoni krooni eest uusi teid

Viimsi vald investeerib tänavu teedevõrgu arendusse ning liiklejate liiklusohutuse suurendamiseks kokku 30 miljonit krooni. Pool sellest kulus täna avatava Aiandi tee - Vehema tee - Pargi tee ristmiku ning Aiandi kergliiklustee ehituseks.

„Kiirelt areneva piirkonna ja hooliva elukeskkonnana ei saa Viimsi vald tähelepanuta jätta ka kõigi liiklejate vajadusi – olgu siis tegemist jalakäijate, jalgratturite või autojuhtidega. Sestap peab vajadustega sammu käima ka siinse teedevõrgu areng. 30 miljoni krooni suurune investeering teedesse turvalise liiklemise tagamiseks on igale omavalitsusele märkimisväärne saavutus,” ütles Viimsi vallavanem Urmas Arumäe.

Viimsi vallavalitsus korraldas ristmiku rekonstrueerimise käigus koostöös ja ühisel finantseerimisel AS-iga Fortum Elekter alajaama lammutamise ning uue alajaama ehitamise.

Lisaks mainitud ristmikule avab vald täna ka Aiandi kergliiklustee. Nelja meetri laiune kergliiklustee on ligi kaks kilomeetrit pikk ning seal on ohutu liiklemise tagamiseks kokku 75 valgustit 150 W lampidega.

Vallavanema sõnul on täna avatavate teede puhul tegemist juba kolmanda tõsisema teeinvesteeringuga Viimsis selle aastal. Varem sai valmis Reinu tee enam kui kilomeetrine pikendus, mis ühendab poolsaare põhjapoolses osas ida- ja läänekalda. Novembris valmib aga Randvere 2,5 kilomeetri pikkune kergliiklustee.

Aiandi tee - Vehema tee - Pargi tee ristmiku ja Aiandi kergliiklustee ehitustööd algasid tänavu suvel. Aiandi, Pargi ja Vehema tee ristmikku ehitas Tallinna Teede AS ning Aiandi kergliiklusteed AS KPK Teed. Aiandi, Pargi ja Vehema tee ristmiku renoveerimine maksis 4 miljonit krooni ning Aiandi kergliiklustee ehitus 10,8 miljonit krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077