30. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametiühing: meestele ei anta muud võimalust kui streikida

Transpordi Ametiühingu Lõuna-Eesti koordinaator Aare Kübarsepp ütles, et tänane streik läks plaanipäraselt, kuid ilmselt tuleb protestiaktsioonidega jätkata.

„Tahaks loota, et hoiatusstreik ettevõtte juhte mõjutas, aga esialgu jäi mulje, et nad on endiselt jäigal seisukohal, et raha puudub,“ ütles Kübarsepp aripaev.ee-le.

Seetõttu on ametiühingu koordinaatori sõnul väga tõenäoline, et tuleb suuremas mahus aktsioonidega edasi minna. „Paneme peagi strateegiad paika ja mehed otsustavad, milliseid vahendeid kasutada, aga tundub, et meestele ei anta muud võimalust kui streikida. Leebemad aktsioonid ei paista tulemust andvat,“ oli Kübarsepp negatiivselt meelestatud.

„Kui tänane ei anna käega katsutavat võimalust, tahame veel selle aasta sees uute tegevustega välja tulla,“ lisas ta.

Kübarsepa sõnul koguneb Transpordi Ametiühingu bussijuhte ühendav sektsioon 6. novembril.

Täna hommikul streiki filminud GoBusi Pärnu regiooni juhataja Andrus Kärpuki tegevuse kohta ütles Kübarsepp, et see ärritas streikijaid. „Eks see oli rohkem emotsionaalne tegu. Loomulikult ärritas tema filmimine streikijaid. Tekkis vaidlus, kas bussijuhtide tegevus on õiguslik,“ rääkis ametiühingu esindaja.

Tema sõnul oli kogu tänahommikune streik korrektselt korraldatud ning ametiühing kavatseb oma liikmeid kaitsta, kui vaidlus ametliku pöörde peaks võtma. Viimast Kübarsepp siiski ei usu.

Täna varahommikul kella kuuest seitsmeni streikisid viie maakonna – Saare, Lääne, Pärnu, Tartu ja Valga – GoBusi bussijuhid. Kokku osales streigis 400 juhti.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077