19. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Näituse korraldaja: Motorex 2008 toimub Eesti Näitustes

Rahvusvahelise Autotootjate Liidu (OICA) kinnitusel saab järgmise aasta autonäitus toimuda vastavalt sõlmitud lepingutele vaid Eesti Näituste messikeskuses statsionaarsetel pindadel mitte ühe variandina välja pakutud Õismäe telklinnakus.

Motorexi toimumisaja järgmise aasta aprillis ja toimumiskoha Eesti Näituste messikeskuses näeb ette 2005. aastal sõlmitud kolmepoolne koostööleping AMTELiga ning lisaks ka Eesti, Läti ja Leedu autonäituste korraldajate vahel sõlmitud leping rahvusvaheliste autonäituste korraldamiseks Tallinnas, Vilniuses ja Riias 2008-2010, teatas rahvusvahelise autotootjate liidu OICA esindaja Eestis Urmas Põld.

OICA Eesti esindaja Urmas Põllu sõnul hakkas üheaastase näitusekorraldamise kogemusega OÜ Orangetime Expo sel suvel käima autofirmades ringi ilusa tsirkusetelgi pildiga ja kõneles võimalusest korraldada autonäitus Õismäel, Saku Suurhalli parkimisplatsil. „Sarnaste avantüüride ja kemplemiste tulemusel kukkus sel aastal OICA messikalendrist välja Kiievi autonäitus ning kadusid rahvusvaheliste autotootjate toetused,” sõnas Põld.

„Kuid kõigest hoolimata ma usun tervesse mõistusse ja kokkuleppesse ning seda juba üsna pea,” märkis Põld.

Motorex 2008 projektijuhi Raul Sepa sõnul on Eesti Näitused teinud juba mitmeid investeeringuid ja ettevalmistusi järgmise aasta messi korraldamiseks. „Telkide asemel ehitab Eesti Näitused üles kaks uut ajutist halli, mis peaks rahuldama ka kõige nõudlikuma kliendi soove,” tähendas Sepp.

„Parkimisprobleemide lahendamiseks teeme koostööd Tallinna linnavalitsusega ning paneme käima nii Viimsi kui kesklinna suunalised Park&Drive liinibussid,” sõnas Sepp.

„Tänaseks on meil kokkulepped juba mitme maaletoojaga ning majandusministeeriumi ja Tallinna Linnavalitsusega – järgmise aasta Motorexil näeme hulgaliselt uudismudeleid, uusi tehnikasaavutusi ning põnevat ülevaadet kohaliku autotööstuse arengust,” ütles Sepp.

Motorex 2008 peateema on liiklusohutus, millele keskenduvad A halli II korruse väljapanekud ning toimub rahvusvaheline liiklusohutuse temaatiline seminar.

Järgmisel aastal, 22.-27. aprillil Eesti Näituste messikeskuses toimuv Motorex 2008 on OICA ametliku kalendri järgi esimene näitus, mis hõlmab kolme Balti riiki ning lisaks ka Soome ja Peterburi piirkonda.

OICA reeglite kohaselt, kui regioonis toimub üks suurem näitus, siis samas regioonis kattuvaid üritusi ei korraldata, mistõttu pole järgmisel aastal Motorexiga samal ajal ühtegi suuremat ametlikku autonäitust Soomes, Rootsis ega Peterburi piirkonnas.

Järgmise aasta aprillis toimub autonäitus Eestis, 2009. aastal Vilniuses ja 2010. aastal Riias ning seejärel taas Tallinnas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077