18. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BMW 6. seeria sai võimsama ja säästlikuma mootori

BMW 6. seeria luksusklassi mudelid tegid läbi uuenduskuuri ja said võimsamad, kuid ökonoomsemad mootorid, nüüdsest on nii 6. seeria kupee kui lahtine mudel varustatud võimsa turbodiiselmootoriga – müügile jõuavad 635d coupé ja 635d cabrio.

United Motorsi müügijuhi Kalle Kuuspalu sõnul on diiselmootor luksusklassis täna täiesti tavaline, ehkki veel mõne aasta eest oli see harv nähtus.

6. seeria kupee ja lahtine mudel on nüüdsest saadaval kolme mootoriga. 3-liitrise bensiinimootoriga mudel 630ci ja 4,8-liitrine 650ci on eelkäijast võimsamad ja ökonoomsemad ning ka CO2 heitmed on vähenenud. Olulisim uudis 6. seerias on aga võimsa diiselmudeli 635d lisandumine. Uue 3-liitrise 6-silindrilise diiselmootori võimsus on 210 kW. Tegemist on kaheastmelise turbolaaduriga diiselmootoriga, mis reageerib pedaalivajutusele momentaalselt igal kiirusel. Põhivarustusse kuuluv sportlik kahesüsteemne automaatkäigukast võimaldab soovi korral vahetada käike ka käsitsi.

Uuenenud 6. seeria mudelid on varustatud pidurdusjõu regenereerimise süsteemiga, mis toodab vajalikku energiat sõiduki elektrisüsteemi tarvis ja aitab ühtlasi vähendada kütusekulu. Head-Up Displey kuvabspidomeetri jm näidud esiklaasile ning Night Vision öönägemise süsteem aitab termokaamera abil tuvastada pimedas kuni 300 meetri kaugusel liikuvad objektid. Sõiduturvalisust suurendavad kurvi suunas pöörduvad esituled, automaatselt peale ja maha lülituvad kaugtuled, lisavarustusena pakutav aktiivrool, eessõitjat radariga jälgiv aktiivne tempomaat ja sõidurajalt eemaldumise hoiatussüsteem.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077