14. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loeb võitis seitsmenda MM-ralli

Sebastien Loeb võitis kolmandat aastat järjest Korsika ralli ning on selle hooaja MM-sarja 13 etapist võitnud 7.

Prantslane võitis oma Citroen C4 WRC-ga pühapäevase esimese kiiruskatse (24,23 km), viimasel kolmel aga enam ei riskeerinud ning lõpetas vastavalt kolmanda, neljanda ja viiendana. Laupäeva õhtuks Marcus Grönholmi (Ford) ees kätte võideldud edu (27,5 sekundit) kahanes aga sellele vaatamata vaid 3,8 sekundi võrra, vahendas Sportnet.

Lõpuks jäi MM-tiitli pärast heitlevaid piloote lahutama 23,7 sekundit. Korsika asfaldil viimased kolm kiiruskatset võitnud Daniel Sordo oli viimasel päeval küll 16,3 sekundi võrra kiirem kui Loeb, kuid oma tiimikaaslasele ja ka Grönholmile ta enam ohtlikuks ei saanud. Hispaanlase kaotus Loebile oli lõpuks 44,3 sekundit.

Et neljandal kohal paiknenud Francois Duval katkestas pühapäeval kohe esimesel kiiruskatsel, jäid neljanda ja viienda koha pärast duelleerima Jari-Matti Latvala (Ford) ja Petter Solberg (Subaru). Kahe päeva järel norralast 7 sekundiga edestanud soomlane laskis eksmaailmameistri enne viimast katset 3,9 sekundi kaugusele, kuid kattis viimased 31,80 km 7,7 sekundit kiiremini kui Solberg. Võitjale kaotas Latvala 2.30,5 ja Solberg 2.42,1.

Kuues oli austraallane Chris Atkinson (Subaru, + 3.53,8), seitsmes tšehh Jan Kopecky (Škoda, +8.02,9) ja kaheksas hispaanlane Xavier Pons (Subaru, +9.34,2).

MM-i punktiseisu pingestas Korsika ralli veelgi. Grönholm on 104 punktiga endiselt liider, kuid Loebil on enne viimast kolme rallit vaid neli punkti vähem. Prantsusmaale kuuluval saarel punktideta jäänud Mikko Hirvonen (Ford) on endiselt kolmas 74 punktiga, Daniel Sordol on nüüd 45 ja Petter Solbergil 38 punkti.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077