1. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: reisimine on in, pangad aga ebapopulaarsed

Täna on Euroopas säramas reisimise ja vaba aja veetmisega seotud ettevõtete aktsiad, samas pangaaktsiad on peksupoisteks.

Vaba aja veetmisega seotud aktsiate tõusu vedas Air France-KLMi aktsia, mis tõusis 3,9 protsenti, 26,77 euroni. Goldman Sachsi analüütikud kirjutasid, et viimase kahe kuu aktsiahindade kukkumine pole põhjendatud, arvestades ettevõtete kasumiväljavaateid.

Saksa reisikorraldaja TUI aktsia hind hüppas 3,7 protsenti, 19,54 euroni. Spekuleeriti, et USA investor Guy Wyser-Pratte võib suurendada osalust Euroopa suurimas reisikorraldusettevõttes.

Pangaaktsiate languseks andis põhjuse Šveitsi suurpank UBS, kes teatas, et kolmas kvartal lõppes pangale kahjumiga. IV kvartali esimesel päeval kehva uudisega väljatulnu aktsia hind langes 0,6 protsenti, 62,25 frangini. Päeva alguses oli aktsia suuremas miinuses, kuid on end mõnevõrra kogunud.

„Valitseb oht, et siin tuleb veel pettumisi,“ kommenteeris UBSi kasumihoiatust Richelieu Finance’i fondijuht Salah Seddik Bloombergile. „Ebakindluse loor varjutab sektorit. Investorid muretsevad kolmanda ja neljanda kvartali tulemsute pärast.“

Merrill Lynchi analüütikud õgvendasid enda poolt Deutsche Bankile antud III kvartali kasumiprognoosi 31 protsendi võrra. Pangaaktsia hind langes 1,4 protsenti, 89,15 euroni.

UBSi analüütikud alandasid Commerzbanki ostusoovituse neutraalseks. Ühtlasi tiriti aktsia hinnasihti 37 eurolt 31 euroni ja alandati 207., 2008. ja 2009. aasta kasumiootusi. Commerzbanki aktsia hind langes 0,4 protsenti, 28,27 euroni.

Northern Rocki aktsia kukkus 16 protsenti, 150,5 pennini. Suurbritannia rahandusministeerium olevat andnud J.C. Flowersile ja Cerebus Capital Managementile heakskiidu pakkumisega edasiminekuks, kirjutas Sunday Telegraph, viitamata allikale. Northern Rocki pressiesindaja kuuldust ei kommenteerinud nagu ka Suurbritannia rahandusministeeriumi pressiesindaja.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077