27. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paljassaares tegutsenud transiidifirma koondas 83 inimest

Mullu üle 77 miljoni kroonise käibe saavutanud Petromaks Stividori ASi juht Dmitri Kargini sõnul koondas firma Venemaalt tulemata jäänud söerongide tõttu 83 inimest.

„Maist alates pole meile tulnud ühtegi vagunit sütt. Laadisime seda Paljassaare sadamas ümber Soome minevatele laevadele.“ rääkis Kargin. „Koondasime seetõttu 83 inimest.“

Petromaks Stividorile kuulub Tallinna Manhattaniks nimetatavas kinnisvaraarenduspiirkonnas tükike maad ja pärast seda, kui kohalik omavalitsus andis sinna loa elurajooni ehitada, tegeleb iga maaomanik planeerimisega.

Kui söerongide vool poleks aga katkenud, oleks Petromaks Stividori AS veoseid ümber laadinud ehituse alguseni.

„Tallinna Sadamaga oli kokkulepe, et oleksime seejärel tegutsenud edasi Muugal, oleksime sinna saatnud kõik oma sadakond töötajat,“ rääkis Kargin. Pärast sunnitud koondamist jäid paraku firma palgale vaid valvurid ning raamatupidamine.

„Praegu on väga raske,“ tunnistas Kargin. „Loodame, et suhted Venemaaga paranevad ja transiit taastub selleks talveks või kevadeks. Alustame siis tasakesi ka ümberlaadimist, nii ühe-kahe-kolme inimesega. Rohkem inimesi pole korraga tööturult võtta.“

Petromaks Stividori ASi omanikeringi kuuluvad Valdek Kaurit, Sergei Petrov ja Robert Lepiksoni poeg Erik.

Firma käive oli 2006. aastal 77,5 miljonit krooni, mille juures saadi 6,9 miljonit krooni puhaskasumit. Aasta varem olid vastavad näitajad 48,1 ja 0,1 miljonit krooni. Mullu laadis Petromaks ümber 1 413 580 tonni veoseid. Laaditavaks kaubaks oli põhiliselt kivisüsi.

Septembri esimeses pooles maksis töötukassa Petromaks Stividorile kollektiivse koondamise hüvitist summas 687 150 krooni. Esimese koondamislainega kaotas töö 32 Petromaksi töötajat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077