26. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööturuamet alustab Eesti Raudteest koondatute nõustamist

27.-28.09.2007 nõustavad tööturuameti karjäärinõustajad ja konsultandid Eesti Raudteest koondatavaid inimesi. Tööturuameti konsultandid nõustavad koondatuid Tallinnas ja Narvas.

Tööturuamet annab koondatutele informatsiooni vabadest töökohtadest, nõustab kohapeal koondatuid ja pakub vajadusel karjäärinõustamist, et toetata inimest tema edasiste valikut osas. Peale seda, kui inimene on tööturuametisse arvele tulnud, on tal võimalus saada ka erialakoolitust, mis võimaldab kiiresti tööturule naasta.

Lisaks tutvustakse Euroopa sotsiaalfondist rahastava projekti INNOACT II poolt pakutavaid koolitusvõimalusi masina- ja metallitööstuse, elektroonika- ning puidu- ja mööblitööstuses.

"Pingelises tööturusituatsioonis on oluline, et tööandjad koondamisplaanidest tööturuametit teavitaksid. Koondatud töötajad on väärt ja motiveeritud tööjõud. Tööturuamet saab koondamisteate saanud isikutele korraldada kohtumisi teiste tööandjatega. Teavitades tööturuametit, aitate teisi ettevõtjaid, kes tööjõupuuduses vaevlevad,"ütles tööturuameti peadirektor Tiina Ormisson.

Eesti Raudtee personalidirektori kt Merike Ellervee sõnul kasutab Eesti Raudtee kõiki võimalusi, et abistada koondatavaid töötajaid uue rakenduse leidmisel. “Lisaks koostööle tööturuametiga oleme kutsunud ettevõtteid, kellel on suurem tööjõuvajadus, tutvustama oma ettevõtet ja vabu töökohti. Seni on nõusoleku andnud AS Baltplast, K-Grupp Turvateenused ja Falck Eesti AS, kuid eeldatavasti täieneb nimekiri veel mitme ettevõtte võrra. Elcoteq saadab Eesti Raudteele firmat tutvustavaid materjale ja nimekirja vabadest töökohtadest. Teiste ettevõtete tööpakkumisi vahendab töötajatele Eesti Raudtee,” lisas Ellervee.

Suuremate kollektiivsete koondamiste puhul on tööturuameti kaudu võimalik väljaspool korralisi taotlusvoore taotleda inimeste abistamiseks raha EL struktuurifondidest - Euroopa Sotsiaalfondi, Meede 1.3 "Võrdsed võimalused tööturul" raames.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077