12. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti parim veokijuht läheb püüdma 1,6 miljonit

Eesti parim veokijuht Gunnar Varatu alias ‘Rootsi Kunn’ valmistub tõsiselt Euroopa Noore Veokijuhi võistluse rahvusvaheliseks finaaliks, mis peetakse järgmise nädala lõpus Rootsis Södertäljes.

Varatu on üks 27 veokijuhist üle Euroopa, kes pretendeerivad Scania korraldatava maineka võistluse peapreemiale – ligi 1,6 miljonit Eesti krooni maksvale Scania R-seeria veokile, teatas Scania.

Kakskümmend seitse Euroopa parimat noort veokijuhti panevad oma juhioskused proovile järgmise nädala lõpul – 21.-22. septembril – Rootsis, eesmärgiga läbida väga raske kahepäevane võistlus veatult ja võita endale Euroopa Noore Veokijuhi (YETD) 2007 auväärne tiitel. Kõik finalistid on juba võidurõõmu maitsnud – nad on edukalt läbinud riiklikud eelvoorud ja edestanud nõnda enam kui 16 000 noort alla 35 aasta vanust veokijuhti, kes koos eelvoorudega võtsid YETD võistlusest sel aastal osa.

Juunis Tallinnas peetud Eesti finaalil parima tulemusega tiitli ‘Eesti parim noor veokijuht’ pälvinud Gunnar Varatu alias ‘Rootsi Kunn’ valmistub hetkel tähtsaks finaaliks ning pühendub hoolikalt nii ökonoomsussõidu kui ka platsisõidu harjutamisele. “Esimesed kontaktid konkurentidega näitavad, et tegu on tõeliste proffidega ja finaal tuleb väga tõsine,” sõnas Varatu. Ta lisas, et tunneb end siiski tänu põhjalikule harjutamisele väga tugevalt ja läheb võistlusele vastu rahulikult ning proovib anda endast parima igas voorus.

Scania korraldab rahvusvahelist võistlust alates 2003. aastast, et edendada vastutustundlikku autojuhtimist, parandada liiklusohutust ja kutsuda rohkem noori juhte valima veokijuhi ametit. YETD toetajateks on Euroopa Komisjon ja Rahvusvaheline Maanteetranspordi Liit (IRU) ning peasponsoriteks Michelin ja Shell.

Kõigi Euroopa riikide parimate juhtide oskused pannakse proovile ridamisi raskeid katseid sisaldava kahepäevase võistluse käigus 21.-22. septembril Rootsis Södertäljes Scania valdustes.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077