6. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroraha sunnib ehitama tupikteed

Kohtla-Järve on sunnitud loobuma Uus-Tehase tänava tee rekonstrueerimisest, mis ühendaks Tallinna-Narva maantee vanalinna tööstustsooniga ning naasma uue, aga võimaliku tupiktee ehitamise projekti juurde.

Uue tee puhul on linnavalitsusel kahtlus, et see võib Kohtla valla piiril umbteega lõppeda.

See tee Kohtla-Järve vanalinnast taheti juba tänavu suvel viia välja otse Tallinna-Narva maanteele, kuid asi ei nihku paigast, sest omavalitsused ei pidanud seda otstarbekaks, kirjutas Põhjarannik.

Tallinna-Narva maanteed Kohtla-Järve vanalinnaga ühendavast teest hakati rääkima 2005. aastal. Nenditi, et otseühendus maanteega on tähtis nii tööstuspargi arendamiseks kui ka Mäetaguselt ja Tartu maanteelt tuleva transpordi liikumiseks.

Tookord arvati, et tee peaks valmis olema 2007. aasta suveks, kuid praegu pole isegi veel linna algatatud detailplaneering valmis, Kohtla vald aga, kelle territooriumil kaks kolmandikku planeeritavast trassist peaks kulgema, pole seda tööd veel alustanudki.

"2006. aastal võeti vastu otsus selle teelõigu detailplaneeringust, sest riiklikud investeerimisprogrammid nägid selleks ehituseks ette umbes 14,5 miljonit krooni linna 20protsendilisel kaasfinantseerimisel," ütles Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov. "Kuid seoses sellega, et Kohtla vald oli oma osa detailplaneeringust alles algatanud, kuid polnud sammukestki edasi liikunud, peatati meie tegevus ja me pöördusime EASi poole ettepanekuga küsimusele teistsugune lahendus leida."

Linnapea põhjendab oma juttu umbteest sellega, et Kohtla vald ei arenda oma teeosa. "Kui me eraldame oma eelarvest raha detailplaneeringu koostamiseks ja keskkonnamõjude hindamiseks ning praegu see töö käib ja seda rahastatakse, siis vald pole läinud kaugemale detailplaneeringu algatamise otsusest," märkis Jevgeni Solovjov. "Praegu pole selge, kas ja millal selleks raha leitakse."

Kohtla vallavanem Etti Kagarov ütles, et vald toetab tee ehitamise mõtet, kuid nad saavad endale lubada vaid detailplaneeringu minimaalset rahastamist. Kagarov lisas, et mullu oli selleks eelarves ette nähtud 200 000 krooni, kuid selgusetuse tõttu, mis saab teest seoses Kohtla-Järve linna kavaga rekonstrueerida Uus-Tehase tänav, kasutati seda raha muuks otstarbeks. Samal põhjusel pole ka sel aastal planeeringuks raha ette nähtud.

"Meile käib üle jõu võtta enda kanda suurem osa detailplaneeringu kuludest ning on selge, et seda teed pole vaja mitte meile, vaid eelkõige Kohtla-Järvele, piirkonnale, nii et valla huvitatus on minimaalne," ütles Etti Kagarov.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077