3. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus programm: vähem laipu liikluses

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium koostas uue programmi, mille eesmärgiks on liiklussurmade vähendamine.

Täna saatis majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kooskõlastusringile „Eesti rahvuslikuliiklusohutusprogrammi 2003–2015” rakendusplaani kuni aastani 2011.

Rakendusplaani eesmärgiks on seatud, et liiklusõnnetustes hukkunute arv ei ületaks 2011. aastal 130, teatas ministeerium.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on olukord liikluses kurb. "Liiklusohutuse parandamisel pole abi sellest, kui igal suvel tuleb keegi välja mingi ootamatu aktsiooniga, mis hiljem unustusse vajub. Tähtis on koos ellu viia rahvuslik liiklusohutusprogramm, mis võimaldab oluliselt vähendada nii liiklusõnnetuste kui nendes hukkunute ja vigastadasaanute arvu," ütles minister Juhan Parts.

"Liiklusohutusprogrammi rakendusplaani paremaks rahastamiseks pakume välja, et viis protsenti kütuseaktsiisist laekuvast rahast võiks suunata otseselt liiklusohutuse parandamiseks," lisas minister Parts.

Rakenduskava kohaselt pööratakse lähiaastatel tähelepanu liiklusjärelevalve tugevdamisele nii tegevuse parema pla¬neerimise, parema tehnilise varustamise (kiirusmõõtevahendid, täppisalkomeetrid ja narko kiirtestrid) kui ka automaatkiiruskontrolli laiema kasutamisega.Automaatne kiiruskontroll liiklusohtlikel maanteelõikudel peab laienema vähemalt 80 km võrra aastas.Liikluskeskkonna alal on kavandatud liiklusohutusalase auditeerimiskohustuse kehtestamine suurematele infrastruktuuriprojektidele. Suurt tähelepanu osutatakse liiklusohtlike kohtade ohutustamisele maanteedel ning jalgratta- ja jalgteede rajamisele maanteede asulalõikudele. Algatatakse ohtlikumate raudteeülesõidukohtade ümberehitusprojektide koostamine.Liiklusohutusprogrammi rakendamiseks on kavas ka valitsuskomisjoni loomine, kuhu kuuluvad liiklusohutuse tagamise seisukohalt olulised ministrid.

Käesoleval aastal toimunud liiklusõnnetuste arv ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arv ületab drastiliselt möödunud aastate tasemeid. 2007. aasta 7 kuuga on liikluses hukkunud juba 12 inimest rohkem kui 2006. aastal ning vigastada on saanud 208 inimest rohkem võrreldes möödunud aastaga. Kui võtta arvesse veel esialgset statistikat möödunud augustist, siis vahe eelnevate aastatega suureneb negatiivses suunas veelgi.

Kavandatud meetmed peaksid oluliselt parandama liiklusohutusalast olukorda. Eesti rahvuslik liiklusohutusprogramm 2003–2015 näeb ette meetmete rakendamist nelja aastaste etappidena.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077