1. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Praetükk taldrikul on keskkonnale palju hullem kui röögatu Hummer

Keskkonnakaitsjatest fanaatilised taimetoitlased plaanivad uusi ägedaid aktsioone, toetudes ÜRO allorganisatsiooni mullusele autoriteetsele raportile, mis paneb põhivastutuse kliima soojenemise eest lihaloomade kasvatamisele.

Organisatsioon PETA (tõlkes inimesed loomade eetilise kohtlemise eest) kavandab septembrisse-oktoobrisse kõlavaid proteste, kirjutas International Herald Tribune. USA poliitik Al Gore on kliima soojenemisest kirjutanud raamatu "An Inconvenient Truth" ("Ebamugav tõde"), kuid taimetoidu eestvõitlejate arvates ses asjas poolikuks jäänud. Tema loengule on plaanitud viia plakat karikatuuriga trummipulka järavast Gore`ist tekstiga "Liiga arg, et hakata taimetoitlaseks? Liha on globaalse soojenemise peapõhjus." PETA taimetoidukampaania juhi Matt Prescotti sõnul "ei saa lihasööjana olla keskkonnakaitsja." USA Human Society avaldab reklaame, kus on kujutatud kahvel ja autovõti koos küsimusega, kumb nendest mõjutab rohkem globaalset soojenemist ning vastusega, et igatahes mitte see vidin, millega saab autot käivitada.

Gore ei soovinud asja ajalehele kommenteerida, kuid tema pressiesindaja juhtis tähelepanu, et Gore`i raamatu leheküljel 317 leidub soovitus "kujundada ümber oma toiduvalikut nii, et selles oleks vähem liha."

Loomakaitsjad-vegetariaanid plaanivad ka teavitusaktsioone. Reklaamiasjatundjad on nende toimimise suhtes skeptilised. "Tahate edastada oma sõnumit võimalikult lähedal inimeste poolt liha ostmise momendile, kuid kas te kujutate ette supermarketit, kes lubaks oma siseraadiosse sõnumi: "Tähelepanu, meie planeeti hävitavad karnivoorid!," " kommenteeris agentuuri Green Team vanem kopiraiter Hank Stewart.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077