29. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna kesklinnas surmasõitu teinud roolijoodik vahistati

Eile vahistati kuni kuueks kuuks 24-aastase Deniss, keda kahtlustatakse 23.augustil Tallinnas, Narva maantee ja Tuukri tänava ristmikul naisterahva surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises.

Põhja ringkonnaprokuröri Raivo Kala taotlusel vahistas Harju maakohus eilekuni kuueks kuuks 24-aastase Denissi, keda kahtlustatakse 23.08.2007 kella 05.28 paiku Tallinnas, Narva maantee ja Tuukri tänava ristmikul naisterahva surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises.

Sõiduautot BMW juhtinud Denissil tuvastati alkoholi joove 2, 14 promilli ning tal puudus juhtimisõigus.

Viimati karistati Denissi käesoleva aasta 26. juulil lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest üle 40 kilomeetri tunnis rahatrahviga ja kahe kuulise sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega. Denissi on erinevate kuritegude eest varem karistatud ka kriminaalkorras. Sellele vaatamata juhtis alkoholijoobes Deniss vähem kui kuu aega pärast eelnevalt mõistetud karistust sõiduautot ning põhjustas surmaga lõppenud liiklusõnnetuse, teatas Põhja Ringkonnaprokuratuur.

"Denissi käitumisest nähtub, et vaatamata eelnevale karistamisele jätkab ta uute kuritegude toimepanemist. Seetõttu on alust arvata, et vabaduses olles võib ta toime panna uusi kuritegusid ja ohustada teiste inimeste elusid," ütles Põhja ringkonnaprokurör Raivo Kala.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve osakonna komissar Riho Tänaku sõnul on käesoleva juhtumi puhul tegemist traagilise näitega sellest, mis juhtub kui eirata liiklusohutusnõudeid ja turvavarustuse kasutamist. "Praeguseks hetkeks on tuvastatud, et juht oli raskes alkoholijoobes, kummalgi sõiduautos BMW viibinud isikutest ei olnud turvavöö kinnitatud ning sõideti suurel kiirusel ristmikule, kuigi fooris põles punane tuli," loetles komissar ränga õnnetuse põhjuste kogumit.

Riho Tänaku sõnul on äärmiselt kahetsusväärne, et meie hulgas on liiklejaid, kes ei pea liiklusturvalisust millekski. "Kui inimene ise oma tegude üle ei mõtle ning eirab pidevaid soovitusi ja manitsusi ohutult liigelda, siis on kahjuks tulemus väga kurb. Sellise raske liiklusõnnetuse puhul jääb üle tegeleda vaid tagajärgedega ning süüdlane vastutusele võtta. Loodame, et mõni liiklushuligaan teeb juhtunust ka ennetavaid järeldusi."

Karistusseadustiku paragrahv 422 lõige 1 tunnustel võib kohus surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamise eest karistada kuni viie aastase vangistusega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077