23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankur unustas oma Maserati kolmeks kuuks Londoni tänavale

Hedge fondi SPQR Capital LLP asutaja Bertrand Des Pallieres unustas oma 80 000naelase (1,9 miljonit krooni) Maserati Londoni tänavale ega märganud kolme kuu jooksul auto puudumist.

Ärimehe sõnul ei märganud ta oma sportauto arestimist Londoni võimude poolt, sest ta oli liialt ametis finantsturgudel toimuva jälgimisega.

Aprillis Deutsche Bankist lahkunud ja enda fondi loonud 39aastane prantslane on saanud Londoni võimudelt tuhandete naelte eest ummikutrahve auto tänavale jätmise eest.

Londoni võimud viisid mehe sinise Maserati Cambiocorsa tänavalt ära mai lõpus. Des Pallieres'le aga ei meenunud kuni augustini, et ta sportauto on kadunud.

"Turgudel toimuv keeris juhtis mu tähelepanu kõrvale," ütles prantslane. Des Pallieres'l polnud vajadust autot kasutada, sest Londonis on ta kontor 15 minutilise jalutuskäigu kaugusel. "Tavaliselt mu Deutsche Banki assistent tegeles ummikumaksude tasumisega."

Auto arestiti, sest omanik ei maksnud Suurbritannia iga-aastast sõidukimaksu, selgitas Londoni transpordiameti esindaja. Prantsuse ärimehele kogunes kolme kuuga 65 trahvipiletit ummikumaksu maksmata jätmise eest, lisaks veel hunnik valesti parkimise eest saadud trahvikviitungeid.

Maseratit hoiti kolm kuud koos veel 400 arestitud autoga Londoni teisaldatud autode parklas.

"See on väga ebatavaline, et meil on siin sellise väärtusega auto," ütles teisaldatud autode parkla esindaja. Tavaliselt on omanikel aega kaks nädalat, et tulla oma autole järele. Hüljatud autod lähevad kas vanarauaks või müüakse need oksjonil. Kuna antud juhul oli tegu kalli autoga ei leitud koheselt autole edasimüüjat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077