17. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luksusautode müüjad praegu veel edukad

Luksusautode müüjad arvavad, et praegu on kõigile meie turul ruumi, kuid majanduse jahtudes eralduvad ikkagi terad sõkaldest.

Mercedes-Benzi sõiduautode müügidirektori Toomas Kreegi sõnul on luksusautode segment majandussituatsiooni otsene peegel ja ka hüpped selles segmendis on kõige suuremad, kirjutas Äripäev.

Võib küll tunduda, et nende autode turg on Eestis lõpmatult suur, kuid - kas ikka on. Kreegi arvates on kindlasti tulemas aeg, kus kasv pidurdub ja välistada ei saa ka järsku langust. Siis vaevlevad ellujäämisprobleemidega just need, kes on oma äri ainult kitsale segmendile rajanud. Samas on paratamatu see, et praegu veel on Eesti autoturul situatsioon, kus saab lühiajaliselt kiiret tulu teenida.

Pikemat perspektiivi silmas pidades osutuvad kindlasti oluliseks sellised tegurid nagu garantii, garantiiremont, muud pakutavad lisateenused, edasised investeeringud jmt, mis tagavad sellelaadsete ettevõtmiste jätkusuutlikkuse.

Eelmisel nädalal avatud Europe Auto salongi juhi Julian Kossinovi sõnul on praegu turul ruumi küll. "Alates eelmisest nädalast, kui avasime, oleme müünud juba neli autot."

Nii paljude luksusautosid pakkuvate salongidega võib muidugi alata ka hinnaralli, kuid seda eeskätt kasutatud autode puhul. Jürgen Vester Premium Motorsist kommenteeris seda nii, et kallimate kasutatud autode puhul käib alati hinnaralli, sest nende autode kliendid on hinnatundlikud. Lamborghini Tallinna turundusjuhi Keijo Kaasiku sõnul on selle klassi autode puhul hinnapoliitika kogu Euroopas ühtne ning autotehased jälgivad väga hoolikalt spekulantide tegevust. Hinnavõrdlus võib tekkida vaid meie kasutatud autode müügi ja kasutatud autode importööride müüdud autode osas.

Hiljuti avatud luksusautode salongid Esindatavad margid: kõik kasutatud luksusautod

TortugaCars

Esindatud margid: Brabus, TechArt, HamannAsukoht: Paldiski mnt 96a, TallinnLamborghini Tallinn

Esindatavad margid: Lamborghini, Bentley, LotusAsukoht: Mustamäe tee 6b, TallinnEurope Auto

Asukoht: Vabaõhumuuseumi tee 2a, Tallinn

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077