8. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atko süüdistab GoBusi riigilt raha väljapressimises

Autobussi- ja turismikontsern Atko Grupp, kelle tütarfirma AS Harjumaa Liinid bussid teenindavad Kuressaare linnaliine, süüdistab maakonnaliinidel reisijaid vedavat GoBusi riigilt raha väljapressimises.

Atko väidab, et GoBus tegi maakonnaliinide riigihanke võitmiseks liialt madala pakkumise ega suuda nüüd toime tulla, kirjutas Meie Maa.

Atko Grupi juhatuse liikme Margo Tomingase sõnul pakkus GoBus poolteist aastat tagasi riigihankel oma hinna kaks krooni praegusest madalamaks. "Juba esimese aasta lõpus nad ütlesid, et ei suuda vedada ja näitasid suurt kahjumit, mitte täites oma riigihankepakkumist ning said nii suurema osa lisarahast," ütles Tomingas.

"GoBusi taktika on võimalikult palju raha välja pressida. Kui raha jaotataks õiglaselt, oleks linnaliinidel seda piisavalt," lausus Tomingas, kelle juhitaval firmal samuti vahenditest napib.

Atko Grupi nõukogu esimehe Arvo Sarapuu teada on GoBus mitte ainult Saaremaal, vaid ka teistes kohtades teinud madalaid pakkumisi, lubades liinile tuua ka uuemaid busse. "Ta saab töö endale, aga siis hakkab raha juurde küsima. Kui muidu ei saa, ütleb, et ei ole nõus vedama," ütles Sarapuu konkureeriva bussiettevõtte kohta.

Atko Grupp pakub välja korraldada Saaremaal bussiliinide teenindamiseks uus riigihange, mis näitaks, milliste hindadega on bussifirmad nõus sõitjaid vedama.

"Kui meil on maakonnaliine sõita 2 miljonit kilomeetrit aastas ja me küsisime juurde 2,5 miljonit krooni lisaraha, siis Atko Gruppi kuuluv Harjumaa Liinid küsib kümme korda väiksema linnaliinimahuga samas suurusjärgus raha juurde. Ma ei saa täpselt aru, kumb siis nagu väljapressimine on?" küsis GoBusi Saaremaa osakonna juht Margus Männik.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077