30. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tipptunnil mine linna ringiga

Tee-ehitused ja -remondid on loonud Tartu maanteelt Tallinna kesklinna jõudmiseks kolm ühendust, millest kiireimaks osutus kõige pikem teekond, kirjutas Äripäev.

Tartu maanteelt Jürist võib tavapärase Tartu maantee ja Ülemiste ristmiku läbimise asemel valida Tallinna kesklinna jõudmiseks ka kaks teist võimalust.

Esimene võimalus on sõita Tallinna ringteelt Viljandi maanteele ning sealt läheneda kesklinnale Pärnu maantee kaudu. Teine võimalus on sõita Jürist teisele poole Tallinna ringteele ning sealt pöörata remondist vastavatud Lagedi teele ning siis üle Smuuli tee silla ja Lauluväljaku tagant Narva maanteed pidi kesklinna.

Äripäeva transpordirubriik testis kõiki kolme võimalust tööpäeva pärastlõunal, arvataval tipptunnil kell 16-17. Valisime Jürist sõitmise sihiks Viru ringi.

Marsruudi Jüri - Tallinna ringtee - Viljandi maantee - Pärnu maantee - Viru ring pikkus on 22,4 kilomeetrit. Teekonna läbimiseks kulus 26 minutit. Aeg võib 17. augustist muutuda veelgi kiiremaks, kui Luigel lõpeb teeremont, mis praegu piirab ligi nelja kilomeetrisel lõigul sõidukiirust.

Kes Tallinna pääsemiseks tahab nautida väga häid teeolusid ja vältida takistusi liikluses võimalikult kaua, pööraku Jürist teisele poole Tallinna ringteele. Sealt kaudu kuni Lagedini sõites saab seejärel pöörata Lagedi teele.

Lagedi teelt Smuuli sillale pöörates ning seejärel üle Peterburi maantee sõites jõuab kiiresti Smuuli teele, Narva maanteel tekivad fooride taga seisakud. Teekonna pikkus kesklinna oli 19,7 kilomeetrit ning aega kulus 29 minutit.

Klassikaline lähenemine Tallinnale oleks legendi koledast Ülemiste ristmikust peaaegu purustanud. Jürist Ülemiste ristmikule jõudsin juba 11 minutiga.

Tundus, et sealt edasigi jõuab kiiresti kesklinnale lähemale, sest mingit kurjakuulutavat pikka autode järjekorda ei olnud. Kuid need autod, mis olid, ei liikunud. Ülemiste ristmikul sai veedetud järgmised 13 minutit.

Edasine teekond kesklinna mööda Tartu maanteed, Stockmanni juurest paremale Liivalaia tänavale ning edasi mööda Pronksi tänavat ja siis Narva maanteele oli juba vormistamise küsimus, 8 minutiga olin Viru ringil. Kogu teekond võttis aega 32 minutit, kuigi pikkust oli sellel vaid 13,9 kilomeetrit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077