25. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna tänavatel liigub tänasest 40 tuliuut bussi

Sel aastal saabus Tallinna 40 uut Scania CL 94 Omnilink normaalbussi, mis täna linna teedel reisijaid vedama hakkasid.

Eelmisel aastal tellis linn 65 bussi, ülejäänud 25 saab Tallinn kätte järgmisel aastal, teatas linna pressiteenistus.

"See on esmakordselt üle paljude aastate, kus linn ja autobussikoondis tõstavad kaasaegsete ja mugavate busside nii suure arvu lisandumisega tuntavalt bussiliikluse kvaliteeti," ütles linnapea Edgar Savisaar. "Tänavu ja järgmisel aastal investeerib linn uutesse autobussidesse kokku 227 miljonit krooni ning uuel aastal lisandub veel 10 normaal- ja 15 uut liigendbussi."

Savisaare sõnul on Tallinn võtnud sihiks jätkata uute autobusside soetamist. "Edaspidi ei tohiks enam pealinnas sõita bussid, mis on vanemad kui 20 aastat. Kui me jätkame veeremi väljavahetamist olemasoleva plaani kohaselt, siis saavutame juba 2009. aastaks busside keskmiseks vanuseks 10 aastat praeguse 13 asemel," ütles Savisaar.

Uued bussid on 31 istekohaga ning 57 seisukohaga Scania CL 94 Omnilink normaalbussid. Bussidel on madal põrand ja sisenemiseks mugavalt laiad uksed. Samuti puuduvad bussidel esimesest ning teisest uksest sisenemisel astmed.

Uutel bussidel on oranži tooniga marsruuditablood, mis on peatuses ootajaile hästi nähtavad ka ereda päikesevalguse puhul. Lisaks on bussides automaatne peatuste teadustamise häälsüsteem ja häälinfot dubleeriv elektrontabloo, mis on oluline vaegkuuljatele. Parema ohutuse ja turvatunde tagamiseks on bussid varustatud ka turvakaameratega. Esmakordselt on tegemist Euro 4 mootoritega bussidega, mis on senisest tunduvalt keskkonnasäästlikumad.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077