11. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink kattis nime kerel kinni

Peterburi majandusfoorumit võõrustanud Tallinki laeval Victoria I kaeti nädalavahetusel kinni Tallinki nimi ja kodulehekülje aadress laeva kerel, kirjutas Äripäev.

"Kodulehekülje aadress kaeti kinni, Tallinki logo asemel oli majandusfoorumi enda oma," lausus Bonnier Business Pressi Moskva väljaande asejuht Grigori Nehorošev eile. Laeval pressikonverentsil viibinud Nehoroševi sõnul polnud ka kusagil näha Eesti sinimustvalget lippu ega Eestile viitavat sümboolikat.

"Ahtris oli Eesti lipp kindlasti, meil on endal ka fotod olemas," lausus Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne eile. Ta lisas, et pressikonverentsid peeti laeva vööris, kuid Eesti lippu sai näha vaid päikesetekilt ahtris, kuhu juurdepääsu ajakirjanikele tema sõnul ei takistatud.

Ka Äripäeva kasutuses olevatel aerofotodel on näha Victorial Vene riigilipp ja ahtris Eesti lipp. "Seaduse kohaselt peab iga laev, kes teise riigi sadamasse siseneb, heiskama ka sadamariigi lipu," lausus Lääne.

Meie logo presenteerimine on meie enda otsustada, kommenteeris Lääne nimede kinnikatmist. Ta lisas, et Tallinki nime ja kodulehekülje aadressi kohale pandi majandusfoorumi enda ja Coca-Cola reklaamid. "Kõige paremas kohas, korstna peal, oli Tallinki logo," märkis ta. "Ülal mastis oli Tallinki lipp, millel ka nimi."

31. mail teatas Tallink vastuseks samal päeval ilmunud Äripäeva artiklile, et laeva lippu ei vahetata ning laevakere üle ei värvita.

Äripäeva uudises polnud samas kasutatud mõistet "üle värvima". "Peterburi majandusfoorumit teenindav Tallink võtab laevalt Victoria I maha Eesti sinimustvalge lipu ja laeva kerel oleva suure Tallinki logo, sest korraldajad ei soovi näidata, et nad kasutavad Eesti firma teenuseid," seisis uudises.

Tallinki juht Enn Pant on teatanud, et kavatseb Äripäeva kohtusse kaevata. "Me nõuame tõendite ümberlükkamist esilehel ja ilmselt esitame ka kahjutasunõude. Ma ei oska veel öelda selle suurust, aga see ei ole väike," lausus Pant Eesti Ekspressile.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077