21. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäe kanalis hakkab kihutama Vormel 1 auto

Juuni teisel nädalavahetusel kihutavad Tallinnas Lasnamäe kanalis Põhja-Euroopa kiireimad vormelid ja ringrajaautod ning esmakordselt on siin ka Red Bull Racing Vormel 1 meeskond.

Volkswagen Linnaring 2007 toimub 9. ja 10. juunil Tallinnas Lasnamäe kanali alguses. Lisaks Balti riikide kiirematele autodele ja vormelitele on oodata 2007. aasta üritusele suurt hulka põhjanaabreid Soomest ja Rootsist. Võistluse korralda Saksa Auto AMK esindaja Jussi Pärnpuu sõnul on põhjust kohale tulemiseks küllaga: "Pärast aastast pausi on Saksa Auto AMK kogunud energiat ja uusi huvitavaid ideid - nüüd on aeg need realiseerida. Toome koostöös Red Bull'iga Tallinnasse show, mida pole Põhjamaades varem nähtud."

Võistlusklassidest tulevad rajale kiired NEZ 2000 klassi seeriaautod, NEZ GT ohtrate hobujõududega superautod, kiired Vormel 3 klassi masinad ning kaks äärmiselt vaatemängulist võistlusklassi - Legends ja Mini Tonni (laiadele massidele tuntud kui Mr. Bean'i sõiduvahend). Seega on pea kõikides startivates võistlusklassides rajale tulemas 20-30 võistlusmasinat ning mitmetes startides saavad korraga lähte 3-5 erineva riigi võidusõitjad.

Üheks suurimaks maiuspalaks kujuneb kindlasti Red Bull Racing'u Vormel 1 meeskonna esmakordne demonstratsioonsõit Põhja-Euroopas. Hetkel ei soovi korraldaja veel äsja mainitud üllatuselt saladuseloori kergitada, kuid kinnitab, et Vormel 1 autot näeb Tallinnas rajal mitmel korral ning lubab, et kohale tulnud publik saab korraliku etenduse maailma autospordi tipptehnika eestvedamisel.

Võistlusnädalavahetus koosneb kahest päevast. Laupäevasel päeval toimuvad vabatreeningud ja kvalifikatsioonisõidud ning pärastlõunal ka neli võistlusstarti - Mini'de, Legends'ite ja Super 1600 klassi autode esimesed lähted. Pühapäeval saavad stardid alguse praeguste plaanide kohaselt ca 11.15 ning kõik osalevad võistlusklassid tulevad päeva jooksul rajale kaheks stardiks.

Kuna võistlus toimub Lasnamäe kanali alguses, siis on pea kogu trass ümbritsetud ideaalse loodusliku paetribüüniga. Korraldajad on püüdnud ringrajavõistlusest teha tõsiseltvõetava pereürituse, kus lisaks isadele ja poegadele oleks piisavalt lusti ning vaatamist väärivat ka naisperele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077