11. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna–Tartu maantee saab neli sõidurada hiljemalt kolme aasta pärast

Majandusminister Juhan Parts ütles täna, et Tallinna–Tartu maantee lõik pealinnast Koseni ehitatakse täies ulatuses neljarajaliseks hiljemalt 2011. aastaks.

Samuti on valitsusel kavas alustada neljarajalise trassi ehitust edasi kuni Mäoni.

„Valitsusel on kavas jätkata Tallinna–Tartu maantee ehitamist neljarajaliseks ja ehitada hiljemalt 2011. aastaks välja neljarajaline tee Tallinnast Koseni,” ütles minister Parts Jüri Gümnaasiumi aulas Maanteeameti pressikonverentsi avakõnes. „Samuti plaanime me Tartu ringtee ja Mäo uue liiklussõlme väljaehitamist ning Kose–Mäo lõigu neljarajaliseks ehitamise alustamist.”

Lisaks valitsuse tegevusprogrammis ära märgitud olulisemate teede remondile on plaanis arendada ka Tallinna–Pärnu ja Tallinna–Narva maanteed ning Tallinna ringtee ja teha vajalikke teetöid väiksematel teedel. Samuti on kavas laiendada jalgrattateede rajamist ja suurendada riigimaanteede tolmutõrje vahendeid, et muuta tolmuvabaks kõik suurema liiklusintensiivsusega riigimaanteed.

„Tolmavate kruusateede ehitamine kattega teedeks on ka meie tänaseid rahastamisvõimalusi arvestades võimalik palju suuremal määral kui seda tegelikult tehakse. On vaja tahtmist ja vastavat teehoiu poliitikat,” ütles minister Parts.

Maanteeameti kevadise konverentsi “2007. aasta suuremad teetööd” põhiteema on Vaida–Aruvalla liiklussõlmede projekti tutvustus ja ehitustööde algus. Samuti antakse seal ülevaade Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maantee arengu hetkeseisust ning räägitakse teetöödest tingitud liikluskorralduse muudatustest riigimaanteedel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077