24. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Vesi ostis 4,3 miljoni krooniga torupesuauto

AS Tallinna Vesi ostis Saksamaalt uue survepesuauto, mis maksis 4,3 miljonit krooni, teatas firma.

Uus auto hakkab tegema torustike profülaktilist survepesu, mis aitab ennetada võimalikke kanalisatsiooniummistusi.

"Soetatud auto on osa ettevõtte 2007. aasta investeeringuteprogrammist. Programmi põhirõhk on suunatud jätkuvale joogiveekvaliteedi parandamisele ning vee- ja kanalisatsioonivõrkude korrashoiule, vältimaks torustike ummistumist," ütles ASi Tallinna Vesi kanalivõrgu juht Toomas Tutt.

Kombineeritud survepesuautos on kasutusel keskkonnasõbralik taaskasutussüsteem, mis tähendab, et torustike pesemiseks ei pea auto eraldi puhast vett tankima. Pesemiseks vajalik vesi võetakse otse torustikest ning filtritega varustatud ligi 12 000 liitrit mahutav paak puhastab survepesuks vajaliku vee kohapeal.

"Kanalisatsiooniummistuste arv – 1397 – on 2006. aastal taas vähenenud ning näitab märkimisväärset paranemist, võrreldes 2444 ummistusega 1999. aastal. Ummistuste likvideerimiseks ja ennetavaks hoolduseks teostataksegi torustike survepesu ning uue auto abil parandame loodetavasti oma torustiku seisukorda veelgi," lisas Tutt.

AS Tallinna Vesi eesmärk on teostada igal aastal täiendavat profülaktilist survepesu 15% ulatuses torustikust. Lisaks survepesule hoiab ettevõte Tallinna kanalisatsioonivõrgustikku korras teostades pidevalt kaameravaatlusi, mis võimaldavad väga täpselt hinnata torustiku seisukorda ning vajadusel ennetavaid meetmeid kasutusele võtta.

Enam kui 28 miljonit krooni investeeritakse 2007. aastal kanalisatsioonitrasside uuendamisse, kokku uuendatakse 2007. aastal ligikaudu 5500 m kanalitorustikke.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077