12. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink kasvatas reisijate arvu enam kui kaks korda

Tallinki laevad vedasid tänavu märtsis 472 467 reisijat, mida on ligi 122% rohkem kui mullu märtsis, teatas firma börsile.

Veetud kaubaveo ühikute arv tõusis 154,6% ning veetud sõiduautode arv 98,9%.

Enim kasvas reisijate vedu Eesti-Rootsi liinil, 17,5 protsendi võrra, 52 087 inimeseni.

Eesti-Soome suuna kasv oli 5,7 protsenti, 472 467ni.

Läti-Rootsi suunal oli märtsis 13 508, Soome-Saksa omal 7992 ja Soome-Rootsi suunal 220 559. Võrdlus eelmise aasta sama ajaga puudub.

Kaubaveo maht langes Eesti-Rootsi suunal 4,4 protsenti, kasvas aga Eesti-Soome suunal 6 protsenti.

Sõiduautode vedu Eesti-Soome suunal kasvas 39, langes aga Eesti-Rootsi suunal 19,5 protsenti.

Suurema mahutavusega M/L Galaxy Tallinn-Helsingi liikluses M/L Romantika asemel. M/L Meloodia oli välja prahitud ning ei opereerinud Tallinn-Helsingi liinil. Madalamaid veomahte kompenseerisid osaliselt M/L Vana Tallinn ja Tallinn-Helsingi liinil ühe edasi-tagasi reisiga päevas opereerivad Superfast laevad.

Suurenenud kaubaveo mahutavus ja nõudlus viisid suurema veetud kaubaveo ühikute arvuni 2007 a. märtsis.Superfast laevade autoteki mahutavuse lisandumine mõjutas positiivselt ka veetud sõiduautode arvu.

Suurema mahutavusega M/L Romantika opereerib Tallinn-Stockholm liinil M/L Regina Baltica asemel.

2007 a. märtsis ei opereerinud M/L Vana Tallinn Paldiski- Kapellskär liinil ning nii reisijate kui kaubaveo mahutavus olid seetõttu madalamad kui 2006. a. märtsis.

Eesti-Rootsi liinide veomahte mõjutab osaliselt ka fakt, et osa Läti ja Leedu klientidest kasutavad Läti-Rootsi liini.

Soome-Saksamaa liinil oli M/L Superfast IX dokis ning ei opereerinud 9 päeva.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077