Tallinn: Roheline Pealinn?

Tallinna Linnavalitsusest tulevad teated
panevad tihti õlgu kehitama. Eks see ole vist sellise suurusega linna puhul
paratamatu. Imelikuks muutub asi aga siis, kui lühikese aja jooksul antakse
elanikele täiesti vastandlikke signaale.

Mäletatavasti algatas Tallinna linnapea Jüri Ratas eelmise aasta jaanuaris idee Euroopa Rohelise Pealinna tiitlist, mille saaks igal aastal Euroopas keskkonnahoiu alal kõige enam silma paistnud pealinn. Käesoleva aasta 26 märtsil raporteerib sama linnapea, et "idee leidis sooja vastukaja ning et seda hakati ka kohe ellu viima." Äärmiselt tore uudis ning kuuldatavasti koostab Euroopa Komisjoni rahvusvaheline töörühm juba Rohelise Pealinna ühisarusaamade memorandumit.

29. märtsi Äripäevast saame aga lugeda, et Tallinn kaalub hübriidauto ostjatele parkimissoodustuse kaotamist. Videtavalt olevat hübriidautosid juba liiga palju, kuigi samas nenditakse, et parkimissoodustus on antud vaid 140 hübriidmootoriga sõidukile.

Loomulikult neid kahte vastandlikku sõnumit tõlgendada nii, et Tallinna juhtidele meeldib pelgalt ideid genereerida ning Tallinn ei planeeri kandideerida Rohelise Pealinna tiitlile. Samas ei rahulda see tõdemus ilmselt tallinnlasi. Roheline Pealinn ei tähenda pelgalt mingit kogust parke ja haljasalasid, vaid lisaks ka suhtumist. Jalgrattaga liikumine on tore ja tervislik, ühistransport on vaieldamatult vajalik. Samas ei kao ka autod meie tänavatelt mitte kuskile, meeldigu see meile või mitte. Tarbimisharjumusi on võimalik muuta ning neid on võimalik ka suunata. Näiteid erinevatest maailma otsadest on palju. Võtame näiteks käesoleva aasta Oscarite tseremoonia. Sõnum sealt oli väga ühene- limusiinid ja suured maasturid on "OUT" ning trenditeadlik täht vurab Kodaki kinoteatri ette keskkonnasõbraliku hübriidi roolis.

Tulles tagasi Euroopasse meenub esmalt London. Südalinna sõit on seal juba mõnda aega tasuline ning see tasu on päris krõbe. Tasu maksmisest on vabastatud aga hübriidautod. Selliseid näiteid võib tuua erinevatest riikidest veelgi ja põhjus on tegelikult üks-õhu saastatus suurlinnades. Hübriidautod saastavad ümbritsevat keskkonda tavaautodest märgatavalt vähem ning see ongi põhjuseks, miks neile linnaliikluses soodustusi tehakse. Kas me võime väita, et Tallinna õhk on piisavalt puhas ning see ei ole meie probleem? Ilmselt mitte - autode hulk Tallinnas on suurenenud ja suureneb veelgi.

Siit tekib küsimus-milline on siis Tallinna Linnavalitsuse sõnum oma elanikele? Unustage keskkonnasäästlikus ja hübriidautod ning ostke omale maastur, kuna tänavad on meil niikuinii rohkem sellele sõidukitüübile sobivad?

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Logistikauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

=
=
=
=
Transpordiliik:
Kui kaup on pakitud alustele, täitke ära aluste lahtrid. Kui kaup ei ole pakitud alustele, täitke ära kauba kirjelduse lahtrid.
Mahukaalu arvutamisel on võetud aluseks:
Autotranspordis 1 m³ = 333 kg.
Lennutranspordis 1 m³ = 167 kg.
Mahukaal: kg
Maht:

NASDAQ OMX Tallinna, Riia ja Vilniuse börsiinfo 15 minutilise viivitusega.

Valuuta Tähis Kurss +/- %
Austraalia dollar AUD 1,59 0
Brasiilia reaal BRL 4,26 0
Bulgaaria leev BGN 1,95 0
Filipiinide peeso PHP 59,80 0
Hiina jüaan CNY 7,70 0
Hongkongi dollar HKD 8,92 0
Horvaatia kuna HRK 7,43 0
Iisraeli seekel ILS 4,19 0
India ruupia INR 80,94 0
Indoneesia ruupia IDR 16108,46 0
Islandi kroon ISK 137,72 0
Jaapani jeen JPY 124,78 0
Kanada dollar CAD 1,51 0
LAV rand ZAR 15,73 0
Lõuna-Korea vonn KRW 1278,99 0
Malaysia ringgit MYR 4,67 0
Mehhiko peeso MXN 21,69 0
Norra kroon NOK 9,72 0
Poola slott PLN 4,29 0
Rootsi kroon SEK 10,26 0
Rumeenia leu RON 4,70 0
Singapuri dollar SGD 1,54 0
Suurbritannia nael GBP 0,88 0
Šveitsi frank CHF 1,13 0
Taani kroon DKK 7,47 0
Tai baht THB 36,08 0
Tšehhi kroon CZK 25,58 0
Türgi liir TRY 6,04 0
Ukraina grivna UAH 31,76 0
Ungari forint HUF 317,93 0
USA dollar USD 1,14 0.0616143
Uus-Meremaa dollar NZD 1,69 0
Valgevene rubla BYN 2,44 0
Vene rubla RUB 75,22 0
ERROR: Object template Companies is missing!

Valdkonna töökuulutused

VENIPAK EESTI OÜ otsib MÜÜGIESINDAJAT

Venipak Eesti OÜ

24. jaanuar 2019

ERROR: Macro content/ContentBooks is missing!
ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing!
ERROR: Macro footer/ReportInappropriateComment is missing!