2. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kettaheitja Gerd Kanter sai uue BMW X5

AS United Motors andis BMW uue põlvkonna sportmaasturi X5 esimese Eestisse jõudnud mudeli kettaheitja Gerd Kanteri käsutusse.

Koostöö maailma parimaks kettaheitjaks pürgiva Kanteriga jätkub teist aastat, eesmärgiga aidata sportlasel jõuda absoluutsesse tippu, teatas firma.

AS United Motorsi müügijuht Kalle Kuuspalu ütles, et esimese Eestisse saabunud uue X5 andmine Kanterile on sümboolse tähendusega. “Gerd Kanteri ja X5 puhul saab rääkida sarnastest põhimõtetest ja ühistest väärtustest. Mõlemad on tuntud oma ideaalse sooritusvõime, parima dünaamika ja uuenduslikkuse poolest. Me usume vägilase mõõtu spordimehe potentsiaali ja toome ta eesmärgile pühendumise osas eeskujuks kõigile X5 huvilistele,” lausus Kuuspalu.

Täna Gerd Kanterile üle antud uus X5 on BMW eduka sportmaasturi järgmise põlvkonna mudel, mis eelkäijast suurem, dünaamilised ja sportlikum. Täiustatud neliveosüsteemi xDrive, uue disaini ja uute mootoritega sportmaastur jõudis Eesti turule sel nädalal ning on nüüdsest saadaval ka 7-kohalisena.

X5 uut põlvkonda iseloomustab oma klassi parim dünaamika, mugavus, turvalisus ja ökonoomsus. Sõidunaudingu tagavad uudismudeli võimsad, ent väga ökonoomsed 8- ja 6-silindrilised mootorid, unikaalne vedrustus, täiustatud intelligentne neliveosüsteem xDrive ning optimeeritud kaaluga jäik kere, mida on tugevdatud eriolukordade tarvis. Uus X5 on 19 cm pikem kui eelkäija, kuid kerekuju jäi peaaegu samaks. Suuruse muutust märkab interjööris. Maastikuvõimekuse ning sõiduomaduste täiustamiseks uuendati neliveosüsteemi xDrive. Just selle toel tõusis BMW maailma edukaimaks kõrgema klassi neliveoliste autode tootjaks.

BMW X5 püsib juba turuletulekust peale kvaliteetautode kategoorias maailma enimmüüdud maasturite edetabeli tipus. Tänaseks on BMW sportmaasturit müüdud üle maailma rohkem kui 580 000 autot. Huvi X5 järgmise mudelipõlvkonna vastu on olnud kõikjal maailmas nii suur, et BMW tehas püüab tellimustega sammu pidada.

AS United Motors esindab Eestis BMW ja MINI sõidukeid, firma sai ametliku maaletooja ja diileri õiguse 2000. aasta juunis. United Motorsi eelkäija AS ASC asutati 1991. aastal, koostöö BMW Grupiga algas 1992. aastal. 16 miljoni kroonise aktsiakapitaliga United Motors asutati 1999. aastal. 2002. aastal alustas United Motors esimese autofirma Balti riikides BMW rahvusvahelisele standardile vastavate sõidutreeningute pakkumist. United Motors müüs 2006. aastal kokku 697 sõidukit, ettevõtte käive oli auditeerimata andmetel 451,8 miljonit krooni ja kasum 15 miljonit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077