9. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vargad tegid karuteene autojuhtidele

Viimastel aastatel maanteeametile probleemiks olnud liiklusmärkide ja viitade vargused on nüüdseks laienenud ka teeilmajaamade infosüsteemile. Kahe viimase nädala jooksul on süsteemist tehnikat varastatud juba kolmel korral.

Teeilmajaamade infosüsteemist varastatud tehnika on väga spetsiifiline, millel puudub praktiline kasutusvõimalus väljaspool süsteemi. Maanteeametile on vargustega põhjustatud juba üle 100 000 krooni kahju, millele lisanduvad rahaliselt raskestimääratletavad töö ja teadmised, mis on vajalikud seadmete taastamiseks.

21. veebruari varahommikul varastati Tallinn-Narva maanteel Jägalast teekaamera koos infrapunase lambiga, nädal hiljem tulid vargad samasse kohta tagasi ning viisid ära seadmekapi, milles oli kõik kaamera tööks vajalik.

8. märtsi varahommikul käisid vargad süsteemi kallal kolmandat korda, seekord langes nende saagiks Tallinn-Narva maanteel Kembas asuva teeilmajaama seadmekapp, milles oli kõik teeilmajaama tööks vajalik.

Varguste tõttu ei ole enam võimalik näha pilte Eesti suurema põhimaantee teeolude kohta Harjumaal ning rivist väljas on Kemba teeilmajaam, mistõttu jääb teemeistritel saamata reaalajas oluline info teeolude kohta ning selle tulemusena kannatab paratamatult tehtava talihoolde kvaliteet ja operatiivsus. Autojuhtide jaoks võib see tähendada talviste sõidutingimuste halvenemist Harjumaal Tallinn-Narva maanteel.

Maanteeamet paneb autojuhtidele südamele, et märgates öisel ajal maanteede äärde paigaldatud postide, seadmekappide, liiklusmärkide või viitade juures kahtlast tegevust, tuleks sellest viivitamatult teatada maanteeinfokeskusele tasuta lühinumbril 1510.

Helistada võib loomulikult ka politsei infonumbril 110.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077