6. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna kesklinna tasulise parkimise ala laieneb

Alates 1. aprillist muutub Tallinna kesklinna tasulise parkimisala väline piir.

Kõrgema tariifiga vanalinna ja südalinna parkimisala piirid jäävad samaks ning parkimistasu suurus ei muutu.

Alates aprillist on tasulise parkimise ala piiritletud Tallinna lahe, Kalasadama tänava, Põhja puiestee, Kotzebue tänava, Kopli tänava, Telliskivi tänava, paralleelselt Tehnika tänavaga kulgeva raudteega kuni Filtri teeni, Filtri tee, Odra tänava, Türnpu tänava, Vilmsi tänava, Gonsiori tänava, Rohelise aasa tänava, Poska tänava, Narva maantee ja Bensiini tänavaga.

Kesklinna elanikud saavad abilinnapea Jaanus Mutli sõnul endiselt parkida aastakaardiga, mille hind on sümboolne - 100 krooni aasta eest, teatas Tallinna pressiteenistus. Aastakaardi saamise õigus oma sõiduki parkimiseks on rahvastikuregistri järgi tasulise parkimisala piires elavatel inimestel. Kui elaniku omandis või kasutuses on mitu sõidukit, on tal õigus saada ainult üks aastakaart. “Tasulisel parkimisalal elavad inimesed peaksid juba praegu hakkama mõtlema elaniku parkimiskaardi vormistamisele. Seda saab teha linnavalitsuse teenindussaalis Vabaduse väljak 7,” rääkis Mutli.

Tasulise parkimise ala on jaotatud kolme tasumääraga tsooniks, kus parkimistund maksab 12-48 krooni. Esimesed 15 minutit parkimist on maksuvaba.

Tallinna linnavalitsusel ei ole kavas tasulise parkimise ala uusi piire pärast laienemist vähemalt viie aasta jooksul muuta, seega ei laiene pärast järgmise aasta 1. veebruari linna tasuline parkimisala enne 2012. aastat.

Viimati laiendas volikogu Tallinna kesklinna tasulist parkimisala 2004. aasta 1. augustist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077