23. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Praamipileteid saab osta edaspidi internetist

Mandri ning Saaremaa ja Hiiumaa vahel reisiparvlaevaühendust pidav Väinamere Liinid kavatseb käivitada uue piletimüügisüsteemi, mis lubaks pileteid osta interneti kaudu eelmüügist ning minna laevale, kassajärjekorras seismata.

Firma hakkab süsteemi katsetama suvel. Ettevõtte hinnangul muudaks see piletiostmise mugavamaks ja kiiremaks ning vähendaks olukordi, kus inimene jõuab sadamasse teadmatuses, kas ta pääseb järgmisele laevale või ei.

OÜ Väinamere Liinid tutvustas täna Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile plaane piletimüügisüsteemi muutmiseks ning uue parvlaeva mandri ja Hiiumaa vahelisele liinile toomiseks, teatas ministeerium.

Samuti rääkisid firma esindajad, et kavatsevad lähikuudel sõlmida lepingu uue parvlaeva projekteerimiseks ja ehitamiseks. Mandri ja Hiiumaa vahelisele liinile 2009. aastaks uue laeva toomine on kirjas ka riigi ja Väinamere Liinide vahel mullu sõlmitud kümneaastases lepingus Rohuküla-Heltermaa ja Virtsu-Kuivastu liinidel sõitmiseks.

Ettevõtte esindajate sõnul on kavas ehitada laev, mis mahutaks praegustest keskmiselt kolmandiku jagu rohkem reisijaid ja autosid - vastavalt 500-600 reisijat ning 140-160 sõiduautot.

Laevale saaks peale ja maha sõita mõlemast otsast, mistõttu kaoks vajadus enne sadamassejõudmist ümber pöörata ja sellele aega kulutada. Samuti saaks laevale peale ja maha sõita kahes reas. Plaanide järgi väheneks sõiduaeg kahe sadama vahel tänu uuele laevale pooleteiselt tunnilt umbes tunnile ja kümnele minutile. Kiiremini sõites ning rohkem mahutades aitaks laev toime tulla aasta-aastalt kasvava sõitjate hulgaga.

Väinamere Liinide sõnul on tulevikus võimalik ehitada mandri ja saarte vahelistele liinidele veel kaks samalaadset laeva.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077