18. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Porsche Eesti: Hummerite müüja tahtis meie domeeniga teenida

Porschede müügiga tegelevast Baltijas Sporta Auto Eesti filiaali juhataja Andrus Lint ütles, et porsche.ee domeeni tagasivõitmine kohtus Hummerite maaletooja Premium Motors Capitalilt oli ootuspärane.

"Eks nad üritasi seda domeeni ära rabada, et selle pealt kasu teenida," märkis Lint. Ta pidas ühe variandina silmas seda, et Hummerite maaletooja tahtis domeeni neile tagasi müüja. Teisest küljest annab sellise domeeni omamine Premium Motorsile eelise ametliku Porschede maaletooja ees: "Kui inimene paneb internetis otsingusse Porsche, siis tuleb esimesena ette just nende koduleht."

Lindi sõnul küsisid nad algul ilusasti porsche.ee domeeni endale tagasi. "Nad küsisid aga domeeni tagasisaamise eest võimsat hinda," märkis Lint. Seetõttu otsustas Porsche AG domeeni nimel kohtusse minna. Lint ei soostunud ütlema, millist hinda Premium Motors Capital domeeni eest tahtis.

Lint ütles, et kohtuotsus tähendab seda, et nemad võtavad domeeni porsche.ee üle. Millal see juhtub ei osanud Lint veel öelda.

Lindi sõnul ei usu ta, et Premium Motors Capital kohtuotsust edasi kaebaks. "No normaalne inimene seda ei teeks ju. Nad on isehakanud Porschede müüjad, miks nad peaksid nii meeleheitlikult selle domeeni nimel võitlema," leidis ta.

Lint märkis, et Premium Motors Capital kasutab ka ilma lubadeta Porschede fotosid ja logosid.

Kohus tuvastas, et Premium Motors Capital OÜ poolt domeeninime www.porsche.ee registreerimine enda nimele on ebaseaduslik.

Premium Motors Capital OÜ peab domeeninimest porsche.ee loobuma Porchesid Eestisse toova ettevõtte SIA Baltijas Sportas Auto Eesti filiaali kasuks. Kohus jätab kõik menetluskulud kostja kanda.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077