15. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam laiendab Muuga sadamat kolme miljardi krooni eest

Tallinna Sadam kuulutab välja Eesti suurima ehitushanke - esimeses etapis laiendatakse kahe miljardi krooni eest Muuga sadamat.

Lähitulevikus investeeritakse juurde veel üks miljard, et avada sadamaväravad mõjukatele Vene tööstusgigantidele Prominvestorsile, Rusalile ning Severstaltransile, kirjutas Eesti Päevaleht.

Esimese etapi kahe miljardi kroonine hange hõlmab sadama idaosas mere süvendustöid, 66 hektari uue maa-ala moodustamist ning 1200 meetri ulatuses kai ehitust.

Konteinerterminali laiendusega tõuseb Tallinna sadam Läänemere suuruselt teiseks konteinersadamaks, mis jääb alla vaid Peterburi sadamale.

AS-i Tallinna Sadam 2006. aasta prognoositavaks kaubamahuks on ca 41 miljonit tonni. 2007. a kaubamahu kasvuks on planeeritud 10% võrreldes 2006. a prognoosiga, teatas ettevõte börsile.

Vastavalt 2007. aasta eelarvele on sadamatasude tariifide keskmine tõus 3,8%. Tegevustulude suuruseks on planeeritud 1,3 miljardit krooni, ja tegevuskasumiks 0,6 miljardit krooni. Puhaskasumiks on planeeritud 0,4 miljardit krooni.

Lähtuvalt 2007. aasta riigieelarve eelnõust on planeeritud AS-l Tallinna Sadam välja maksta dividende summas 300 miljonit krooni, millele lisandub dividendi tulumaks 85 miljonit krooni.

2007. aasta investeeringute maht moodustab ca 1,55 miljardit krooni, millest 1,0 miljard krooni suunatakse uute arendusprojektide realiseerimiseks ja 0,55 miljardit krooni olemasoleva infrastruktuuri kaasajastamiseks. Investeeringutest 0,2 miljardit krooni on planeeritud katta EL-i Ühtekuuluvusfondi abiraha kaudu.

Koguinvesteeringutest ca 0,9 miljardit krooni suunatakse Muuga sadama arendamiseks. Suurimaks projektiks on Muuga sadama idaosa laienduse rajamine summas 0,6 miljardit krooni. Ülejäänud osa kasutatakse erinevate projektide elluviimiseks, sealhulgas Muuga tööstuspargi maa-ala ettevalmistamiseks.

Vanasadamasse plaanitakse investeerida 0,3 miljardit krooni. Investeeringud on seotud olemasoleva infrastruktuuri parendamisega seoses uute reisilaevade liinile tulekuga ja toimuvate ümberkorraldustega.

Paldiski Lõunasadamasse on 2007. aastal investeeringuid ette nähtud kokku umbes 0,3 miljardit krooni, mis suunatakse peamiselt uute kaide rajamiseks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077