12. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa lähedal leiti nafta reostusjälgi

Tänase kontrolli käigus Sõrve poolsaare rannikul leiti naftaga määrdunud pakendeid, kilesid ja muid jäätmeid ning Ariste lahes avastati reostusjälgi, teatas keskkonnainspektsioon.

Sõrve poolsaare rannikul ega rannikumeres ulatuslikku reostust ei avastatud.

Täna kella kahe paiku sündmuskohta jõudnud piirivalvelennuk märkas nii Sõrve poolsaarest idas kui ka läänes merepinnal musta värvi tompe ja viirusid. Ariste lahes olid veepinnal näha kontrastsed kaldani ulatuvad triibud.

Lennukimeeskonna antud koordinaatide järgi kohale suundunud piirivalvetoimkonnad avastasid Ariste lahes reostusjälgi, kuid õhukese reostuskihi ja tormise mere tõttu ei õnnestunud reostusest proove võtta. Sõrve poolsaarest idas ja läänes täheldatud viirud osutusid aga vetikateks.

Piirivalve jätkab järgnevatel päevadel aktiivselt nii ranniku- kui ka mereseiret, avastamaks võimalikku reostust.

Keskkonnakaitseinspektorid koos ornitoloogiga kontrollisid pisteliselt rannikuala Lõmala rannast kuni Kuressaareni ümber Sõrve sääre tipu. Rannalt leiti mitmetest kohtadest naftaga määrdunud pakendeid, kilesid, plastiktorude otsi ja muid jäätmeid. Rohkem reostust on Lõmalast Sõrve tipuni ulatuval rannikualal.

Riikliku Looduskaitsekeskuse Saare regiooni direktor teatas, et naftasaadustega määrdunud esemeid on leitud ka Vahase saare läänerannikult. Vahase saarel asub randa koristama maaomanik, Sõrve poolsaarel korraldab jäätmete koristamise kohalik omavalitsus. Mõntu sadamas nähti ühte kõhu alt määrdunud auli, rohkem määrdunud linde kontrolli käigus ei täheldatud. Keskkonnainspektsiooni ja Riikliku Looduskaitsekeskus jätkavad homme rannikuseiret.

Keskkonnainspektsioon alustab reostusjuhtumiga seoses menetluse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077