11. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruiisilaeval Victoria puhkeb täna mängutulekahju

Täna algusega kell 14 viib Põhja-Eesti Päästekeskus koostöös teiste ametkondadega ja laevafirmaga Tallink läbi kontrollõppuse Tallinna Vanasadamas kruiisilaeval Viktoria I.

Õppuse legendi kohaselt puhkeb Tallinna Vanasadamasse saabunud reisilaeval vahetult enne reisijate maale minekut tulekahju, millele laeva tuletõrjerühmad ei ole võimelised iseseisvalt piiri panema, teatas Tallink Grupp. Kustutus- ja päästetööde käigus toimub laeva pardalt täisevakuatsioon, kaldale toimetatakse laevas viibivad reisijad ning personal.

Päästekeskus reageerib laeva pardal puhkenud tulekahjule kõrgendatud jõududega. Lisaks päästjatele ja laeva meeskonnale on olukorra lahendamiseks kaasatud politsei, kiirabi, piirivalve, toll, laevafirma esindajad ja sadama töötajad. Päästetöid asub kohapeal juhtima päästekeskuse operatiivkorrapidaja.

Õppuse käigus hinnatakse erinevate operatiivteenistuste ja ametkondade reageerimist ja koostööd Tallinna Vanasadamas reisilaeval toimuval tulekahjul. Samuti hinnatakse laeva meeskonna ning personali tegutsemist tulekahju korral. Põhja-Eesti Päästekeskuse Ida-Harju päästeosakonna juhataja Tõnis Pajo sõnul on reisilaeval toimuv tulekahju päästjatele üks raskemaid stsenaariumeid ning päästetööde õnnestumine sõltub sellest, kuidas suudavad kaldal olevad päästjad ja laeva meeskond omavahel koostööd teha.

Tallinki peakapteni ja tehnikadirektori Rein Õnniste kinnitusel õppus laevaliiklust olulisel määral segada ei tohiks. „Äärmisel juhul võtab veidi kauem aega laevade laadimine ning väljumistes võib õppuse ajal esineda minimaalseid viivitusi. Õppusel osalevad ametkonnad on lubanud omalt poolt teha kõik, et tavapärane liiklus sadamas ka õppuse ajal toimida saaks”, ütles ta.

AS-ile Tallink Grupp kuuluval, 2004.aastal valminud kruiisilaeval Victoria I on kokku 12 tekki, alus on 192 meetrit pikk ja 29 meetrit lai. Laev võtab korraga peale kuni 2500 reisijat ning 1030 liinimeetrit sõidukeid. Victoria teenindab reisijaid Tallinn-Stockholmi liinil.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077